Didier Deschamps en zijn liefde voor padel

Interviews, Padel Nieuws

Als coach van het Franse nationale team en voormalig wereldkampioen houdt Didier Deschamps niet in als het gaat om zijn liefde voor padel. Zijn passie voor het kleine gele balletje is overduidelijk. Deschamps ontdekte de sport voor het eerst in 2010 tijdens het coachen van Olympique de Marseille. Hij stuitte op een padelbaan in Cassis en vanaf dat moment was hij verkocht. Deschamps gelooft dat padel leuker is dan tennis en heeft sindsdien zijn leven gewijd aan de sport.

Deschamps benadrukt de speelse aard van padel en hoe het atleten uit verschillende sporten aantrekt. Hij merkt op dat er minder verzoeken zijn om padel te spelen in vergelijking met tennis, waardoor het toegankelijker en plezieriger is voor beginners. Terwijl het ontbreken van technische vaardigheden tennis uitdagend kan maken, stelt padel zelfs beginners in staat om plezier te hebben op de baan. Deschamps prijst de vriendelijke aard van de beste padelspelers, die de sport uitnodigend maken voor iedereen. Het is deze combinatie van toegankelijkheid en amusement die padel aantrekkelijk maakt voor Deschamps en vele andere atleten.

Padel en het nationale team

Deschamps overweegt de mogelijkheid om padel op te nemen in het trainingsprogramma van het Franse nationale team. Hoewel het team af en toe toegang heeft tot padelbanen tijdens voorbereidingscursussen of op hun trainingskamp, erkent Deschamps de noodzaak om atletisch werk en de primaire focus van de spelers op voetbal in evenwicht te brengen. Hij benadrukt dat voetbal hun ware passie is, maar dat deelname aan andere activiteiten, zoals padel, een noodzakelijke onderbreking kan bieden en variatie kan toevoegen aan hun routine. Hoewel sommige spelers, zoals Steve Mandanda, regelmatig padel spelen, waarschuwt Deschamps voorzichtigheid om blessures te voorkomen en ervoor te zorgen dat de spelers hun voetbalverplichtingen vooropstellen.

De liefde van Didier Deschamps voor padel gaat verder dan zijn rol als voetbalcoach. Hij neemt actief deel aan verschillende padel evenementen, waaronder de Franse Open in Beausoleil en de A1 Padel Master of Monaco. Deschamps grijpt elke gelegenheid aan om de padelbaan op te stappen en zich over te geven aan zijn passie voor de sport. Of hij nu speelt of kijkt, padel blijft een belangrijk onderdeel van Deschamps’ leven.

Voor meer inzicht in Deschamps’ gedachten over padel kunt u de volledige interview [hier](link) bekijken.

Products You May Like

Articles You May Like

Clément Geens: Van Tennis tot Padel
Jannik Sinner nadert Carlos Alcaraz in de ATP-ranglijst
Holger Rune herstart de samenwerking met Patrick Mouratoglou voor de derde keer
Red Bull en Premier Padel kondigen een strategische samenwerking aan
Daniil Medvedev kondigt de toevoeging van Gilles Simon aan aan zijn coachingteam