De US Open zal videoherzieningen gebruiken tijdens het toernooi van dit jaar

Tennis Nieuws, Tennis Tournaments, US Open

De US Open heeft aangekondigd dat ze dit jaar videoherzieningen zullen gebruiken om de scheidsrechtersstoel te ondersteunen bij geschillen. Videoherzieningen zijn eerder gebruikt bij andere tennisevenementen, waaronder de Next Gen Finals en de ATP Cup, maar zijn nog geen vast onderdeel geworden in de sport. Het lijkt er echter op dat het grote toernooi in New York die stap wil zetten, aangezien de technologie dit jaar zal worden gebruikt op vijf van de banen.

De USTA (United States Tennis Association) heeft bevestigd dat de “videoherzieningstechnologie zal worden gebruikt voor alle hoofdtrekwedstrijden gespeeld op Arthur Ashe Stadium, Louis Armstrong Stadium, Grandstand, Court No.5 en Court No.17”. De US Open is vaak toonaangevend geweest op het gebied van het gebruik van technologie, met elektronische lijnroepen die in 2020 zijn geïntroduceerd omwille van de beperkingen van Covid-19. Dit is iets dat is voortgezet bij het laatste major van het jaar en sindsdien ook is gebruikt bij de Australian Open.

We, bij Tennishead, hebben dat voor u uitgezocht. Hier zijn de beslissingen die met behulp van videoherzieningen kunnen worden genomen tijdens de US Open:

– Niet omhoog – Om te controleren of de bal meer dan eens heeft gestuiterd voordat deze wordt geraakt (meer dan twee keer bij rolstoeltennis).
– Onduidelijke bal – Wanneer een speler de bal met zijn racket draagt, de bal raakt voordat deze het net kruist of wanneer het racket van de speler de bal raakt terwijl deze niet onder controle is van de speler.
– Aanraking – Wanneer de bal de speler of iets dat hij draagt (behalve het racket uiteraard!) raakt of wanneer de speler het net aanraakt terwijl de bal in het spel is.
– Inbreuk – Wanneer een speler het speelveld van zijn tegenstander raakt met een deel van zijn lichaam of racket terwijl de bal in het spel is.
– Doorgang – Wanneer de bal door het net gaat in plaats van eroverheen.
– Belemmering – Voor elke beslissing of een punt moet worden toegekend of opnieuw moet worden gespeeld, meestal in gebruik wanneer een beslissing wordt gecorrigeerd vanuit ‘uit’ naar ‘in’ en of de speler de kans had om op de bal te spelen.
– Oorspronkelijke beslissing blijft staan – Wanneer een uitdaging van een lijnbeslissing correct is gemaakt en het lijnbeoordelingssysteem geen oordeel kan vellen, kan de scheidsrechter de beslissing herzien op basis van duidelijk bewijs dat de beslissing op de baan bevestigt of omkeert.
– Voetfouten – Om te controleren of de voet van een speler de juiste lijnen heeft overschreden bij het serveren.
– Fout in de score – Om ervoor te zorgen dat de score correct is.

Deze regels zullen volgende maand worden toegepast, met de US Open die begint op maandag 28 augustus.

Products You May Like

Articles You May Like

Ivo Karlovic kondigt zijn pensioen aan
Aryna Sabalenka ready to conquer the WTA 1000 tournament in Dubai
Clément Geens: Van Tennis tot Padel
Carlos Alcaraz onthult resultaten van MRI-scan na blessure in Rio
Tennis Toernooien Over de Hele Wereld: Een Week vol Actie en Spanning