De Shanghai Masters markeren de terugkeer van tennis in China na een tweejarige onderbreking vanwege de mondiale pandemie

ATP, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Met veel anticipatie keert de ATP terug naar China met de Shanghai Masters, wat de revival van tennis in het land markeert na een tweejarige onderbreking vanwege de mondiale pandemie. Als het voorlaatste Masters 1000 evenement van het jaar maken topspelers van over de hele wereld zich klaar om te strijden voor belangrijke punten en aanzienlijk prijzengeld. In dit artikel duiken we in de details en bieden we u alles wat u moet weten over dit spannende toernooi.

De hoofdtrekking van de Shanghai Masters begint op woensdag 4 oktober en culmineert in de finales voor herenenkelspel en herendubbelspel op zondag 15 oktober. Het spel begint om 12:30 uur lokale tijd, met avondsessies die om 18:30 uur lokale tijd starten. De opwinding bouwt zelfs op voordat de hoofdtrekking begint, aangezien de kwalificatiewedstrijden plaatsvinden op de maandag en dinsdag ervoor. Op maandag 2 oktober wordt om 10:30 uur lokale tijd de loting voor het hoofdevenement voor herenenkelspel gehouden.

De Shanghai Masters van dit jaar kent een sterbezetting met enkele grote namen in het tennis. Wereldranglijstaanvoerder en viervoudig kampioen Novak Djokovic is de enige speler uit de top 20 die ontbreekt bij het toernooi. De aandacht wordt getrokken door Wimbledon-kampioen Carlos Alcaraz, die zijn debuut zal maken op het evenement. Titelverdediger Daniil Medvedev volgt als tweede geplaatst. Opvallend is dat de loting ook voormalig kampioen Andy Murray bevat, die zijn 11e optreden gaat maken. Wildcards zijn toegekend aan Fabio Fognini, Diego Schwartzman en veelbelovende Chinese spelers Juncheng Shang, Yunchaokete Bu en Rigele Te.

De Shanghai Masters vindt plaats op de QiZhong Forest Sports City Arena in het district Minhang in Shanghai, op buitencourts van hardcourt. De locatie is uitgerust met in totaal 25 banen, waaronder het Center Court met 13.800 zitplaatsen, Grandstand Court 2 met 5.000 zitplaatsen en Court 3 met 2.000 zitplaatsen. Dit moderne complex biedt de perfecte setting voor spannende wedstrijden en opwindende prestaties.

Sinds de oprichting 14 jaar geleden heeft de Shanghai Masters enkele opmerkelijke prestaties gezien. Novak Djokovic leidt de ranglijst met een indrukwekkend record van vier enkelspeltitels, terwijl Marcelo Melo het record heeft voor de meeste dubbelspeltitels, met de trofee drie keer te hebben gewonnen. Roger Federer werd de oudste kampioen op 36-jarige leeftijd in 2017, terwijl Andy Murray de jongste kampioen is op 23-jarige leeftijd, met zijn overwinning in 2010. Opmerkelijk is dat Novak Djokovic ook de titel veroverde als hoogst geplaatste kampioen, de overwinning veiligstellend als ’s werelds nummer 1 in 2015. Aan de andere kant van het spectrum verraste Nikolay Davydenko de tenniswereld door de laagst geklasseerde kampioen te worden, met een ranking van nummer 8 in 2009. Daarnaast heeft Djokovic het record voor de meeste overwinningen bij de Shanghai Masters, met een indrukwekkend totaal van 34 overwinningen.

Voor tennisliefhebbers in het Verenigd Koninkrijk wordt de Shanghai Masters exclusief uitgezonden op Amazon Prime Video. Bovendien kunnen tennisfans over de hele wereld de actie volgen op Tennis TV, zodat de opwinding van het toernooi fans over de hele wereld bereikt.

De terugkeer van de Shanghai Masters markeert een belangrijke mijlpaal in de wederopstanding van tennis in China. Met een uitstekende line-up van spelers, een eersteklas locatie en een rijke geschiedenis van memorabele momenten belooft dit prestigieuze toernooi opwindende wedstrijden en onvergetelijke ervaringen te bieden. Alle ogen zullen gericht zijn op Shanghai terwijl ’s werelds beste spelers strijden om glorie bij een van de meest verwachte evenementen in de tennisagenda.

Products You May Like

Articles You May Like

Novak Djokovic: Een Uitzonderlijke Atleet Die De Grenzen Van De Sport Blijft Herschrijven
Opkomende Ster Jack Draper: Een Rijzende Ster in Het Britse Tennis
Rafael Nadal’s indrukwekkende carrière en naderende pensioen
Opkomst van Bourg-en-Bresse – Franse Tennisspelers op zoek naar goede prestaties
Rafael Na{‘u0301′}dal’s Komeback: Geloof in de Kracht van de Spaanse Tennislegende