De rivaliteit tussen Fabrice Pastor en Nasser al-Khelaïfi in de wereld van padel

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Premier Padel

Het gerenommeerde Spaanse mediakanaal El Pais heeft onlangs een intrigerend onderwerp behandeld: de rivaliteit tussen Fabrice Pastor en Nasser al-Khelaïfi om de controle over de wereld van padel. Premier Padel heeft, door de overname van de World Padel Tour (WPT), de overwinning behaald in deze strijd tussen circuits. Als gevolg daarvan zal Premier Padel in 2024 de belangrijkste referentie worden in de padelwereld en de beste spelers van over de hele wereld aantrekken.

A1 Padel, dat succesvol een toernooi heeft georganiseerd in New York, heeft als doel om zijn groei voort te zetten en grote namen uit de padelindustrie aan te trekken. Zou A1 Padel het circuit gefinancierd door QSI kunnen overschaduwen, zoals El Pais suggereert?

Dit artikel duikt in de mogelijke confrontatie tussen deze twee circuits en de rol van de International Federation of Padel (FIP). Het lijkt duidelijk dat de International Federation of Padel geen belangrijke rol zal spelen in het mogelijke treffen tussen Premier Padel en A1 Padel. Fabrice Pastor, de voorzitter van A1 Padel, is van mening dat de FIP in het verleden altijd de WPT heeft genegeerd, terwijl het altijd de meest invloedrijke volgt. Hij beschuldigt de FIP er verder van informele methoden te gebruiken. Pastor’s kritiek komt voort uit de nauwe banden tussen de FIP en Premier Padel, aangezien de president Luigi Carraro en vice-president Diego Miguel Miller Vidal kapitalistische banden hebben met het privécircuit. Hoewel sommigen zouden kunnen betogen dat dit de FIP in staat stelt controle te houden over Premier Padel, blijft het onduidelijk of dit werkelijk het geval is. Ondanks talloze verzoeken heeft de huidige president van de FIP, Luigi Carraro, de details van hun relatie met Premier Padel bestempeld als vertrouwelijke informatie. Blijkbaar is de FIP bezig met de voorbereidingen van Premier Padel voor 2024, zonder melding te maken van A1 Padel, waardoor het als een secundair circuit wordt beschouwd in het perspectief van Carraro.

Ondanks dat A1 Padel lijkt te worden genegeerd door de FIP, speelt het ongetwijfeld een belangrijke rol in de wereldwijde groei van padel. A1 Padel zorgt voor zichtbaarheid van de sport en biedt jonge spelers de mogelijkheid om professionals te worden. Daarnaast betreedt het landen en continenten waar padel nog niet goed is gevestigd, zoals Zuid-Afrika. Hun inspanningen dragen aanzienlijk bij aan de groei van padel wereldwijd, waar de FIP niet eindeloos aan voorbij kan gaan.

Juan LeBron, een bekende speler in de padelindustrie, pleit voor de opname van A1 Padel in de officiële FIP-kalender om een ​​gezamenlijke classificatie voor padel professionals vast te stellen. Hoewel dit doel nog steeds onbereikbaar lijkt, suggereert de geschiedenis tussen Premier Padel en de FIP dat als Premier Padel een overeenkomst zou sluiten met A1 Padel, de FIP waarschijnlijk hetzelfde zou doen. De eerdere kritiek en veroordelingen van de WPT door de FIP verdwenen plotseling als sneeuw voor de zon, waardoor sommige professionele spelers ze afdoen als puur politiek.

Fabrice Pastor, voorzitter van A1 Padel, heeft sterke meningen over de International Federation en zijn president. Hij beschrijft de FIP als een federatie die behoefte heeft aan herstructurering en bestempelt de leiders als “gangsters”. In Pastor’s visie zal de FIP zijn standpunt veranderen zodra het een verandering in de status quo waarneemt. Deze sentimenten sluiten aan bij de perceptie van de World Padel Tour van de FIP, omdat Premier Padel voornamelijk samenwerkt met de eerste, terwijl de FIP dienovereenkomstig volgt. A1 Padel, dat zich roert in New York en partnerschappen aangaat met prominente entiteiten zoals de Yankees en Stan Wawrinka, voegt brandstof toe aan het vuur.

Het overschaduwen van het Premier Padel-FIP-tandem is echter misschien niet zo eenvoudig als het lijkt. Terwijl Premier Padel en A1 Padel zich momenteel richten op hun respectievelijke uitbreidingen, zal er een moment komen waarop de hele wereld van padel vraagt om een ​​gezamenlijke ranglijst en kalender. Het is alleen natuurlijk dat deze twee circuits uiteindelijk samen aan tafel zullen gaan zitten om te onderhandelen. De hoop is dat deze oplossing eerder dan later zal plaatsvinden, omdat dit de sleutel is tot een inclusieve en geharmoniseerde toekomst voor padel professionals wereldwijd. De strijd om de dominantie in padel tussen Premier Padel en A1 Padel is een boeiende saga. Terwijl Premier Padel de spotlights claimt als het referentiecircuit voor 2024, blijft A1 Padel vooruitgang boeken in de industrie. De International Federation of Padel lijkt ver weg van A1 Padel te staan en richt zich in plaats daarvan op de voortgang van Premier Padel. Het voortdurende conflict tussen Fabrice Pastor en de FIP compliceert de situatie verder. De wens voor een gezamenlijke ranglijst en kalender kan uiteindelijk alle betrokken partijen aan de onderhandelingstafel brengen. Alleen de tijd zal leren hoe deze rivaliteit zich ontvouwt en wat dit betekent voor de toekomst van padel.

Products You May Like

Articles You May Like

Tweede dag van de hoofdtrekking voor Milano Premier Padel P1
De opwindende nieuwe Radical-reeks transformeert de wereld van padel
Jonge tennissterren zoals Holger Rune, Carlos Alcaraz en Jannik Sinner dagen Djokovic uit
4PADEL Bordeaux breidt uit met twee nieuwe banen
Belangrijke adviezen om fysieke activiteit beter te beheren en blessures te voorkomen