De Opwindende Reis van het Sportcentrum op het Eiland van Puteaux

Padel Nieuws

Het sportcentrum op het eiland van Puteaux, in Hauts-de-Seine, is voor alle betrokken partijen een ware hoofdpijn geweest. De schijnbaar eindeloze bureaucratische hindernissen hebben frustratie veroorzaakt bij degenen die streven naar eersteklas faciliteiten. Gelukkig is er eindelijk een sprankje hoop. De Parijse Raad heeft onlangs een contract voor publieke dienstverlening goedgekeurd met Soccer 5 Frankrijk (Urban Soccer) voor de exploitatie van het Puteaux sportcentrum. Hoewel veel belanghebbenden, inclusief wijzelf, van mening zijn dat Urban Soccer deze kans verdient, is het mogelijk dat de overwinning wordt overschaduwd door de ontevredenheid uitgedrukt door komiek Jamel Debbouze, zoals vermeld in een tweet van journalist Éric Bassi. Laten we teruggaan in de tijd en het bijna 10 jaar durende saga opnieuw bekijken die zich heeft ontvouwd rond het Puteaux sportcentrum.

In 2014-2015 was er een plan om vier semi-overdekte padelbanen te ontwikkelen op een ongebruikt gedeelte van het sportcentrum. Echter, de projectleiders besloten uiteindelijk het idee te laten varen vanwege de talloze obstakels waar ze mee te maken kregen, variërend van administratieve complexiteiten tot vermeende traagheid. Interessant genoeg steunde het gezamenlijke uitrustingsbeheerbedrijf aanvankelijk deze investering. Helaas bleek hun steun onvoldoende te zijn.

In oktober 2019 kondigde de Franse Tennisfederatie (FFT) de oprichting aan van de CNE Padel op het eiland van Puteaux. Deze beslissing werd vervolgens goedgekeurd door de Parijse Raad, waarbij de groep gevormd door de FFT en Urban Soccer werd gekozen om het project uit te voeren. Echter, in 2022 verraste de FFT iedereen door het ambitieuze plan voor 14 padelbanen te laten vallen, dat oorspronkelijk werd geleid door Hubert Picquier, de eerste gekozen functionaris verantwoordelijk voor padel binnen de federatie. Verschillende redenen beïnvloedden deze beslissing, wat uiteindelijk leidde tot een bescheidener padelproject.

Na een reeks wendingen en kronkels heeft de Parijse Raad uiteindelijk vorige week groen licht gegeven voor een contract voor publieke dienstverlening met Soccer 5 Frankrijk (Urban Soccer). Volgens Éric Bassi draait het contract om de ontwikkeling van buitenvoetbalvelden voor 5 tegen 5 en een hal van 6000 m². In de faciliteit zullen er 12 voetbalvelden voor 5 tegen 5 zijn en 2 voetbalvelden voor 7 tegen 7. Bovendien zal de hal het thuis worden van de PSG Academy. Het contract omvat ook de renovatie van de bestaande grote speelplaatsen. Het is echter nog onduidelijk of de plannen voor de padelbanen nog steeds op tafel liggen – een vraag waar we momenteel onderzoek naar doen.

Al met al is de reis naar de oprichting van een ultramodern sportcentrum op het eiland van Puteaux zonder twijfel frustrerend geweest voor alle betrokken partijen. De bureaucratische obstakels, veranderingen in plannen en opgegeven ambities hebben dit proces tot een ware achtbaanrit gemaakt. Echter, met de recente goedkeuring van het contract voor publieke dienstverlening is er hoop dat het sportcentrum van Puteaux binnenkort werkelijkheid wordt en de gemeenschap voorziet van kwaliteitsfaciliteiten. Ondanks de uitdagingen die onderweg zijn ondervonden, is het belangrijk om de inspanningen van Urban Soccer en andere belanghebbenden die onvermoeibaar naar dit streven hebben gestreefd, te erkennen. Laten we hopen dat hun harde werk en toewijding beloond zullen worden en het sportcentrum van Puteaux eindelijk gerealiseerd zal worden.

Products You May Like

Articles You May Like

Italië wint de Davis Cup na 47 jaar
Novak Djokovic en andere sterren domineren het seizoen 2023
Anticipatie stijgt voor het veelbelovende Milano P1 toernooi in Premier Padel
De Evoluerende Rivaliteit tussen Iga Swiatek en Aryna Sabalenka
Spaanse Prodigies Andres Fernandez Lancha en Alejandro Jerez Carnero triomferen in FIP Rise toernooi