De Opkomst en Drijfveren van Paddle Tennis Speelster Alix Collombon

Interviews, Padel Nieuws

De Franse nummer 1, Alix Collombon, bespreekt het vriendschappelijke einde van haar partnerschap met Victoria Iglesias. Ze geeft aan: “Ik kan niet boos zijn op haar. Ze heeft deze keuze gemaakt, en dat respecteer ik.” Collombon erkent dat er dit jaar veranderingen zijn geweest in de dynamiek van het damespaddle-tennis en begrijpt Iglesias’ beslissing om samen te gaan werken met een jonge veelbelovende speelster. Desondanks merkt ze op: “Ik denk dat we de kans verdienden om het seizoen af te maken.” Ondanks dit toont Collombon tevredenheid met haar huidige partner, Lorena Rufo, en benadrukt ze het belang van hun sterke band.

Terugkijkend op eerdere wedstrijden overpeinst Collombon de momenten die het verloop van haar partnerschappen hadden kunnen veranderen. Ze geeft aan dat als zij en Iglesias hun eerste wedstrijd tegen Tamara en Rioja hadden gewonnen, of als ze de Aletayo-tweeling in Rome hadden verslagen, de uitkomst anders had kunnen zijn. Collombon benadrukt het belang van zulke kleine details en gelooft dat ze meerdere keren dichtbij de overwinning zijn gekomen. Deze reflecties tonen haar analytische denkwijze en verlangen om te leren van eerdere ervaringen.

Als het gaat om samenwerken met een partner, geeft Collombon de voorkeur aan de lange termijn. Ze gelooft in het opbouwen van een partnerschap over tijd en is enthousiast over haar huidige samenwerking met Lorena Rufo. Collombon vergelijkt haar huidige situatie met het spelen met Alejandra Alonso in het verleden en noemt Rufo’s ervaring en stabiliteit als eigenschappen die haar aantrekken. Ze zegt: “Het is belangrijk om een speelster te hebben die met mij wil spelen, die gelukkig is zowel op als buiten het veld.”

Met het oog op de toekomst uit Collombon haar verlangen om aan haar projecten voor volgend jaar te werken voordat het huidige seizoen eindigt. Ze gelooft in het potentieel van haar partnerschap met Rufo en hoopt een sterke basis te leggen voor de lange termijn. Sprekend over de onzekerheid die voor haar ligt, geeft Collombon toe: “Je weet nooit wat er kan gebeuren.” Maar haar vastberadenheid en passie schijnen door terwijl ze haar toewijding aan de sport benadrukt en haar bereidheid om welke uitdaging dan ook aan te gaan.

Collombon werpt ook licht op de verschillen tussen het spelen van paddle tennis binnen en buiten. Ze merkt op dat de buitencondities vereisen dat spelers zich aanpassen aan het spel. Hoge lobs kunnen met name uitdagend zijn vanwege de beweging van de bal en de obstructie veroorzaakt door de zon. Daarnaast wordt zichtbaarheid een probleem naarmate de avond nadert. Collombon erkent de noodzaak om haar strategie dienovereenkomstig aan te passen en noemt het belang van werken aan bepaalde aspecten van hun spel.

In afwachting van haar aanstaande wedstrijd tegen Bea Caldera en Ana Catarina Nogueira overweegt Collombon de sterke en zwakke punten van hun tegenstanders. Ze erkent de solide prestatie die Caldera en Nogueira hebben laten zien in hun vorige wedstrijd en benadrukt hun verdedigende vaardigheden. Collombon begrijpt dat ze hard moeten werken, gefocust moeten blijven en strategisch moeten spelen om als overwinnaar uit de verwachte 50/50 strijd te komen.

Gedurende het interview schijnt de passie van Alix Collombon voor paddle tennis door. Haar toewijding, volharding en sterke arbeidsethiek hebben een belangrijke rol gespeeld in het vormgeven van haar reis tot nu toe. Terwijl ze haar weg blijft banen in de wereld van het damespaddle-tennis, bieden de reflecties van Collombon een kijkje in de denkwijze van een getalenteerde atleet die vastberaden is om haar stempel op de sport achter te laten. Collombon’s reis in het damespaddle-tennis is een bewijs van haar veerkracht, aanpassingsvermogen en onwankelbare passie voor het spel. Haar reflecties op eerdere partnerschappen, de uitdagingen van het buitenspelen en haar toekomstige aspiraties tonen haar doordachte benadering en vastberadenheid om uit te blinken. Terwijl Collombon haar stempel blijft drukken op de baan, is haar verhaal inspirerend voor zowel aspirerende spelers als toegewijde fans.

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray wint historische 500e ATP-hardcourtwedstrijd
Teleurstellende nederlaag voor Fernando Belasteguin en Lucho Capra bij Premier Padel Riyadh P1
Andy Murray: Een pleidooi voor gelijkheid en duurzaamheid in het professionele tennis
Quentin Ayuso: Een Rijzende Ster in de Padel Wereld
Rafael Nadal: Zal Hij Doorgaan tot 2025?