De ontwikkeling van padel bij jonge spelers

Interviews, Padel Nieuws

De ontwikkeling van elke sport hangt sterk af van de betrokkenheid en deelname van jonge mensen. In het geval van padel benadrukt Christian Collange, voorzitter van het Comité Padel in de Liga Provence-Alpes-Côte d’Azur, het belang van het focussen op jonge spelers en het implementeren van verschillende initiatieven om de sport te promoten. Collange is actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van padel voor jonge mensen, zowel op regionaal als nationaal niveau. In dit artikel zullen we de inspanningen onderzoeken die de Liga PACA en de Franse Tennis Federatie (FFT) hebben geleverd om jonge padelspelers te koesteren en te ondersteunen.

Collange merkt op dat de Liga PACA voorop loopt bij het structureren van bijeenkomsten, detecties en competities voor jonge spelers. Het creëren van kansen voor jonge spelers om zich met de sport bezig te houden is cruciaal voor de groei ervan. De liga heeft aanvankelijk succesvol twee padelbanen opgezet en heeft er nu vier, met de hoop deze in de toekomst uit te breiden en te overdekken. Collange schrijft het succes van deze projecten toe aan de steun van de president van de liga, het bestuurscomité en het personeel, die deze projecten hebben gerealiseerd en de ontwikkeling van padel voor jonge spelers hebben gestimuleerd.

De inspanningen van de Liga PACA hebben succesvolle resultaten opgeleverd met twee recente titels van Franse interleague-kampioenen voor jongens en meisjes. De trots van Collange in het zien van het niveau van jonge spelers dat blijft verbeteren, toont de positieve impact van de initiatieven die door verschillende liga’s zijn geïmplementeerd en het toegewijde werk van de padel jeugdmissie onder leiding van Arnaud Di Pasquale en gecoördineerd door Alexia Déchaume. De prestaties in de Franse jeugdkampioenschappen benadrukken de vooruitgang van jonge padelspelers in alle competities.

In de PACA-regio zijn verschillende initiatieven genomen om jong talent te koesteren. Vijf bijeenkomsten worden elk jaar georganiseerd, gericht op verschillende leeftijdscategorieën, met inbegrip van een speciale bijeenkomst voor meisjes. Deze evenementen dienen als kansen om veelbelovende jonge spelers te detecteren en te identificeren. Daarnaast organiseert de FFT nationale bijeenkomsten in verschillende liga’s in Frankrijk, waardoor de mogelijkheden voor talentidentificatie worden vergroot.

Om de ontwikkeling van jonge spelers verder te bevorderen, hebben Collange en CTR Thierry Boutot de Club Paca Performance Jeunes opgericht. Dit nieuwe initiatief heeft tot doel detecties en bijeenkomsten te decentraliseren door ze in alle commissies te organiseren en mogelijk extra liga-palen te creëren. Door talent op grassroots niveau te koesteren, wordt de weg naar internationaal succes toegankelijker voor jonge padelspelers.

Dit jaar heeft het Franse jeugdkampioenschap een nieuw format gekregen. De U14-categorie omvat nu interliga’s met drie teams, elk bestaande uit twee jongensparen en een meisjesteam. De U18-categorie bestaat uit paren die gekozen zijn uit de beste Franse paren die in elke liga gekwalificeerd zijn. In deze aankomende Franse kampioenschappen zullen dertien competities vertegenwoordigd zijn, wat een platform biedt voor jonge spelers om hun vaardigheden te tonen. De nationale jeugdtoernooien en bijeenkomsten die door de FFT worden georganiseerd, spelen ook een cruciale rol bij het herkennen en koesteren van jong Frans talent.

Met de wereldkampioenschappen in zicht, worden er voorbereidingen getroffen om de beste Franse elementen op het internationale podium te presenteren. Het kapiteinschap van het France Jeunes team is toegewezen aan Yann Auradou, Yannick Maurel, Géraldine Sorel en Christian Collange. De team samenstelling voor toekomstige kampioenschappen moet nog worden bepaald, maar de focus blijft gericht op het ondersteunen en bevorderen van de ontwikkeling van jonge spelers.

Collange benadrukt dat de groei van padel, met name onder jonge spelers, afhangt van het opzetten van padelscholen, het opleiden van leraren en het constant opsporen en organiseren van competities. Het succes van de sport hangt af van de zichtbaarheid en prestaties van de beste Franse spelers, omdat zij dienen als rolmodellen en toekomstige generaties inspireren. De FFT erkent het belang van het ontwikkelen van padel bij jonge spelers en blijft middelen en ondersteuning toewijzen aan de groei ervan. Hoewel vooruitgang tijd kost, blijft Collange optimistisch over de toekomst van padel dankzij de collectieve wil van de FFT en verschillende liga’s.

Financiële ondersteuning

In de PACA-regio is financiële steun beschikbaar voor jonge spelers op basis van factoren zoals leeftijd, lopende projecten, competentieniveau en aangetoonde betrokkenheid. Er is een rechtstreeks hulpraster opgezet om hulp te bieden voor technische of fysieke training. Daarnaast wordt er financiële steun aangeboden om deelname aan nationale toernooien, het Franse kampioenschap en andere competities te vergemakkelijken. Het is echter belangrijk op te merken dat de toelaatbaarheid voor dergelijke steun onderhevig is aan specifieke voorwaarden.

De groei van padel onder jonge spelers is

Products You May Like

Articles You May Like

Jamie Murray is bezorgd over de toekomst van dubbelspel in het tennis
Red Bull en Premier Padel kondigen een strategische samenwerking aan
Carlos Alcaraz: Een Tegenslag bij de Rio Open
Iga Swiatek verslagen door qualifier Anna Kalinskaya in Dubai halve finales
Preview van het Premier Padel-seizoen 2024