De Kosten van de Bouw en Verhuur van Padel Banen

Padel Nieuws

De kosten voor het bouwen van een padel baan kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type baan (indoor, outdoor of semi-indoor). Volgens de analyse uitgevoerd door Monitor Deloitte, zijn de initiële kosten inclusief de kosten van de baan zelf, die kunnen variëren van €14.000 tot €200.000. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan het bekleden, transporteren en installeren van de baan, die kunnen variëren tussen de €2.000 en €200.000. Wat betreft terugkerende kosten, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van het vervangen van de bekleding, geschat op tussen de €500 en €2.000 per jaar, waarbij de veronderstelling is dat de bekleding om de vier jaar moet worden vervangen. Onderhoudskosten worden geschat op ongeveer €1 per jaar. Rekening houdend met al deze factoren, wordt aanbevolen om tussen de €18.000 en €200.000 te begroten voor de bouw van een padel baan, of deze zich nu in een club of een privétuin bevindt.

Kosten van het Huren van een Padel Baan

Het Deloitte Monitor onderzoek heeft 13 landen geanalyseerd en heeft vastgesteld dat de gemiddelde kostprijs voor het huren van een padel baan per uur €29 bedraagt. Interessant is echter dat de hoogste gemiddelde kosten worden waargenomen in de Verenigde Arabische Emiraten (€55), vanwege de grote vraag en beperkte aanbod van banen en clubs. Zweden volgt nauw met een gemiddelde kostprijs van €40, wat het hogere kosten van levensonderhoud in het land weerspiegelt. Daarentegen heeft Spanje de laagste gemiddelde boekingskosten van €15, hoewel de prijzen per stad kunnen variëren. Het brede aanbod van banen in Spanje, met bijna 15.000 banen, draagt bij aan deze lagere prijzen.

Affordabele Steden voor het Huren van een Padel Baan

Volgens het Deloitte Monitor onderzoek vallen enkele Europese steden op vanwege het bieden van de meest betaalbare tarieven voor het huren van een padel baan per uur. Madrid heeft het laagste gemiddelde tarief van €12, gevolgd door Barcelona (€20), Genk (€20) in België en Antwerpen (€22) ook in België. Aan de andere kant bevinden de duurste steden voor het huren van padel banen zich in de Scandinavische landen. Stockholm leidt de weg met een gemiddeld tarief van €40, gevolgd door Helsinki (€38), Kopenhagen (€33) en Trondheim (€34). In Frankrijk liggen de prijzen in Toulouse en Nice rond de €29 en €27, overeenkomstig met het algehele gemiddelde.

Het onderzoek onthult interessante inzichten in de financiële aspecten van padel in verschillende landen. In de Verenigde Arabische Emiraten weerspiegelen de hoge prijzen de vraag en dragen zij bij aan het feit dat het land wereldwijd de hoogste omzet heeft, met een jaarlijks inkomen uit padel banen van €155. Zweden valt op als het Europese land met de hoogste verhuurkosten, met een jaarinkomen van €95 per baan. Italië daarentegen verrast met een verhuurtarief van €28 dat lager is dan in Frankrijk; echter, het jaarlijkse inkomen per baan in Italië overtreft dat van Frankrijk, met €82 vergeleken met €70. Dit verschil kan worden verklaard door het grotere aantal banen en clubs in Italië, evenals het grotere aantal padel liefhebbers, met 1,5 miljoen fans vergeleken met 400.000 in Frankrijk.

De anticipatie van reserveringen voor padel banen verschilt per land en wordt beïnvloed door culturele verschillen en de beschikbaarheid van banen. In België moeten spelers ongeveer 8,5 dagen van tevoren plannen en reserveren, terwijl het in Nederland ongeveer 6,5 dagen is. Aan de andere kant biedt Spanje een meer spontane ervaring met een gemiddelde anticipatie van 3,6 dagen. In Frankrijk wordt spelers geadviseerd om 4 dagen van tevoren te boeken om een padel baan te garanderen. Deze verschillen benadrukken de verschillende houdingen ten opzichte van plannen en de populariteit van de sport in verschillende landen.

Groei van de Padel Markt

De markt voor padel baanreserveringen genereert momenteel ongeveer €1,25 miljard per jaar, waardoor het de belangrijkste sector is van de wereldwijde padel industrie. Met de uitbreiding van de sport naar nieuwe regio’s zoals de VS, het VK, Duitsland, het Midden-Oosten en Japan, in combinatie met de toenemende vraag van spelers, wordt verwacht dat de geschatte marktwaarde tegen 2026 zal verdrievoudigen. Deze groei zal leiden tot een aanzienlijke toename van het aantal padel banen, van 38.000 in 2022 tot 84.000 in 2026. Naarmate de vraag en de inflatie stijgen, zal het gemiddelde tarief per uur naar verwachting groeien met een gemiddeld jaarlijks percentage van 5%, resulterend in een stijging van €25 in 2022 tot €32 in 2026.

Kosten van Uitrusting en Accessoires

Naast baanverhuur maken padel spelers ook kosten voor uitrusting en accessoires. Volgens exclusieve enquêtes van Playtomic kopen terugkerende klanten in Spanje gemiddeld elke 15 maanden een nieuwe padel racket, met prijzen variërend van €100 tot €120 per jaar. Ballen worden gemiddeld elke vijf wedstrijden vervangen, waarbij een pakket van drie padelball

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray blijft optimistisch ondanks recente reeks nederlagen
Preview van het Premier Padel-seizoen 2024
Nieuwe Sterren Opkomen: Een Overzicht van de Recente ATP Tour Evenementen
Carlos Alcaraz onthult resultaten van MRI-scan na blessure in Rio
Carlos Alcaraz: Een Tegenslag bij de Rio Open