De evolutie van Léa Godallier: constant veranderen en aanpassen in de padelsport

Interviews, Padel Nieuws

Products You May Like

Léa Godallier, een professionele padelspeler, heeft talloze veranderingen in haar carrière ervaren, vooral als het gaat om haar teamgenoten. Elke nieuwe partner brengt een andere dynamiek op de baan met zich mee, wat leidt tot de noodzaak van aanpassing en flexibiliteit. Terugkijkend op haar reis, deelt Léa hoe deze veranderingen haar als speler hebben gevormd en welke uitdagingen ze onderweg heeft moeten overwinnen.

Van haar professionele debuut naast Mélissa Martin, tot het spelen met Laura Clergue, Ari Cañellas, Teresa Navarro en nu Eli Amatriain, Léa heeft in een korte periode een wirwar van partnerschappen ervaren. Sommigen stellen misschien vragen bij het constante wisselen van teamgenoten, maar Léa legt uit dat het bovenaan de ranglijst gaat om de best mogelijke combinatie te vinden om de sterkste tegenstanders te verslaan. Ze spreekt vol lof over formidabele duo’s zoals Ariana Sanchez en Paula Josemaria, Gemma Triay en Marta Ortega, en Delfina Brea en Beatriz Gonzalez. Deze teams hebben het hele jaar door consistent hun vaardigheden gedemonstreerd en nu maakt Alejandra Salazar haar terugkeer op de banen, wat voor verdere concurrentie zorgt. Om op het hoogste niveau te presteren, begrijpt Léa de noodzaak om de juiste partner te vinden, iemand die haar speelstijl aanvult en balans brengt in het spel.

De constante veranderingen in partners hebben hun tol geëist van Léa, zowel mentaal als emotioneel. Het is een uitputtende reis voor haar geweest, omdat ze moeite had om stabiliteit en verbinding te vinden met haar vorige teamgenoten. Het proces om een nieuwe speler te leren kennen, zich aan te passen aan hun speelstijl en veel tijd samen door te brengen, kan uitputtend zijn. Ondanks de uitdagingen erkent Léa het sterke ondersteuningssysteem dat ze heeft, wat haar heeft geholpen om deze moeilijke periode te doorstaan.

De samenwerking met Eli Amatriain gebeurde onverwacht tijdens de zomerstop. Léa kijkt terug op de broodnodige pauze die haar de mogelijkheid gaf om even afstand te nemen en zich op iets anders dan padel te richten. De kans om met Eli te spelen ontstond twee weken in de pauze en het was een aanbod dat ze niet kon weigeren. Naast haar indrukwekkende vaardigheden op de baan, resoneerde de rust en kalmte van Eli met Léa. Spelen met iemand als Eli, na alle ups en downs, werd gezien als een mogelijke bron van balans en stabiliteit.

Terwijl Léa begint aan de tweede helft van het seizoen met Eli, schetst ze haar doelstellingen voor de komende maanden. Het primaire doel is om het jaar af te sluiten in de top 35, maar het streven naar een top 30 ranking is nog beter. Wat betreft resultaten streeft Léa ernaar zich te kwalificeren voor nog een kwartfinale en die fase te overtreffen. Ze benadrukt echter dat vooruitgang als duo, elkaar beter leren kennen, plezier hebben op de baan, en individueel en als team hun best doen van het grootste belang zijn. Léa erkent dat er nog veel te leren valt en ze staat te popelen om deze nieuwe ervaring met Eli te omarmen en elk moment te genieten.

Met haar drukke schema geeft Léa toe dat het dit jaar misschien een uitdaging lijkt om meer te investeren in de FIP Tour. De kalender zit vol en ruimte vinden voor extra toernooien is onwaarschijnlijk. Toch uit Léa de wens om deel te nemen aan enkele FIP Tour evenementen om meer punten te verdienen, omdat ze het gevoel heeft dat ze achterop raakt in de FIP-ranglijst in vergelijking met de WPT-ranglijst. Uiteindelijk zal de beslissing worden genomen in samenwerking met Eli, maar voor nu ligt de focus op de officiële agenda.

Na een enerverend seizoen nam Léa een broodnodige pauze van padel om mentaal en fysiek op te laden. Een week lang koppelde ze zich volledig los van de sport en nam deel aan andere activiteiten. Na de pauze besteedde Léa een week aan kracht- en conditietraining voordat ze geleidelijk weer padeltraining in haar routine opnam. De laatste week voor het nieuwe seizoen richtte zich alleen op padel, waardoor Léa en Eli hun vaardigheden konden bijschaven en zich konden voorbereiden op de uitdagingen die voor hen liggen. De intensieve fysieke training en variatie in trainingssessies zijn van onschatbare waarde gebleken voor Léa’s voorbereiding.

Léa Godallier’s padelreis is gekenmerkt door constante veranderingen en aanpassingen. De evolutie van haar partnerschappen getuigt van haar inzet om de juiste teamgenoot te vinden om succes te behalen. Met Eli Amatriain aan haar zijde streeft Léa ernaar om aanzienlijke vooruitgang te boeken in haar ranglijst, terwijl ze ook geniet van het spel en blijft leren. Terwijl ze haar padelcarrière voortzet, zullen Léa’s immense talent en onwankelbare vastberadenheid zeker een onuitwisbare indruk achterlaten op de sport.

Products You May Like

Articles You May Like

The Impact of Club Attendance on Padel Gamers: Insights from the Playtomic Report
HEAD lanceert HEAD Pro Spin Strips in samenwerking met Rezztek® voor Padel-spelers
Paquito Navarro en Pablo Cardona: Een Nieuw Hoofdstuk in de Wereld van Padel
French Players Shine in FIP Platinum Sardegna Qualifiers
Timeo Fonteny en Yoan Boronad over hun Padel-overwinning