De Bordeaux Premier Padel: Het Nieuwe Tijdperk van Padel in Frankrijk

Interviews, Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

Products You May Like

Padel, een sport die wereldwijd aan populariteit wint, staat op het punt om zijn stempel te drukken in Bordeaux, Frankrijk. Van 10 tot 16 juni zal de Arkea Arena het toneel zijn van de Bordeaux Premier Padel, waar de beste spelers ter wereld samenkomen voor een spannende competitie. In dit artikel zullen we ingaan op de details van deze eerste editie en de ambities en dromen van de toernooiorganisatoren, Jean-Luc Baldelli en Jean-Thomas Peyrou.

Jean-Luc Baldelli en Jean-Thomas Peyrou, beide gepassioneerde padelspelers, kennen elkaar al jaren. Hun liefde voor de sport en hun gedeelde visie hebben hen samengebracht bij verschillende projecten. Hun gezamenlijke reis begon met de FIP Rise in Bordeaux, wat een groot succes bleek te zijn. Geïnspireerd door dit triomf, richtte het duo zich op iets groters – een professioneel circuit. Met de lancering van het professionele circuit Premier Padel in 2024 vielen de puzzelstukjes op hun plaats en grepen ze de kans om de Bordeaux Premier Padel te organiseren.

De samenwerking met Premier Padel, een wereldwijd circuit met 25 fasen, was geen kleine prestatie voor Baldelli en Peyrou. Ze waren vastbesloten om van de Bordeaux Premier Padel een van de meest prominente toernooien op het circuit te maken. Hun ambitie en toewijding aan de sport leidde hen tot het ondertekenen van een contract voor vijf jaar, om ervoor te zorgen dat ze het toernooi elk jaar konden blijven verbeteren. Ze stelden zich een toekomst voor waarin de beste spelers ter wereld, zoals Bela, Coello en LeBron, de padelbanen van Bordeaux zouden sieren.

Meer dan een Competitie

De organisatoren van de Bordeaux Premier Padel streven ernaar om meer dan alleen een competitie te creëren. Ze willen dat het evenement een poort wordt voor mensen om padel te ontdekken en ervan te houden. Om dit te bereiken, hebben ze een week lang spektakel gepland, met verschillende evenementen en avonden gewijd aan de gastronomie en wijn van Bordeaux. Door een meeslepende ervaring te bieden, hopen ze nog meer mensen te bekeren tot enthousiaste fans van deze opwindende sport.

De Perfecte Locatie

De keuze van de locatie voor de Bordeaux Premier Padel kon niet beter zijn geweest. De Arkéa Arena, met zijn uitzonderlijke faciliteiten, zal een week lang de hoofdstad van padel worden. Met een centrale baan met meer dan 5.000 zitplaatsen en twee extra banen biedt het de perfecte setting voor het toernooi. Naast de banen zal er een partnerdorp zijn waar toeschouwers zich onderdompelen in de wereld van padel. Om tegemoet te komen aan de nieuwsgierigen, zal er een vierde baan worden gebouwd waar toeschouwers zelf kunnen proberen te padellen en de sensatie uit de eerste hand kunnen ervaren.

Mickaël Llodra, een voormalig professioneel tennisser, voegt zich bij Jean-Luc Baldelli en Jean-Thomas Peyrou op deze padel-reis. Llodra’s talent en passie voor de sport maken hem een waardevolle aanwinst voor het team. Met zijn ervaring en kennis van professionele toernooien en spelers brengt hij een frisse kijk op het project. Llodra’s betrokkenheid voegt niet alleen geloofwaardigheid toe aan het toernooi, maar toont ook de groeiende band tussen padel en de Franse Tennis Federatie.

De Bordeaux Premier Padel volgt een spannend format, met de kwalificatierondes op maandag en dinsdag. Het hoofdtoernooi begint dan tussen dinsdag en woensdag, en zet het podium neer voor intense competitie. De organisatoren hebben ervoor gezorgd dat de ticketprijzen eenvoudig en toegankelijk zijn, met een dagtarief van €12 per persoon voor de vroege dagen van het toernooi. Naarmate de competitie vordert, zullen er twee ticketcategorieën zijn: €18 voor categorie 2 en €36 voor categorie 1. Met een centrale baan die bijna 5.000 toeschouwers kan herbergen, hebben de organisatoren vertrouwen in de respons van het publiek op het toernooi.

Een Nieuw Tijdperk voor Padel in Frankrijk

De Bordeaux Premier Padel markeert een nieuw tijdperk voor padel in Frankrijk. De toewijding en passie van Jean-Luc Baldelli en Jean-Thomas Peyrou voor de sport hebben de weg bereid voor dit opmerkelijke evenement. Met een ambitieuze visie streven ze ernaar om een onvergetelijke ervaring te creëren voor zowel deelnemers als toeschouwers. Terwijl het toernooi zich ontvouwt, zal de wereld getuige zijn van top spelers die strijden op de banen van Bordeaux, wat de positie van de stad op het internationale padelcircuit versterkt.

Products You May Like

Articles You May Like

Alix Collombon eindigt de “Franse dag” in Bordeaux Premier Padel P2
Spanjaards-Argentijnse duo verrast op Betclic Bordeaux Premier Padel
Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster
Roger Federer: Documentaire onthult relatie met Novak Djokovic
Fernando Belasteguin Op Weg Naar Mogelijke Overwinning in Gironde P2 Toernooi