Danielle Collins bereikt halve finales Miami Open en voelt druk om beslissing te rechtvaardigen

Tennis Nieuws, Tennis Tournaments, WTA

Products You May Like

Danielle Collins heeft voor de tweede keer in haar carrière de halve finales van de Miami Open bereikt, waarbij de Amerikaanse toegaf dat ze recentelijk druk heeft gevoeld om haar beslissing om dit jaar met pensioen te gaan te ‘rechtvaardigen’.

Collins versloeg 23e geplaatste Caroline Garcia met 6-3 6-2, en behaalde daarmee haar tweede WTA 1000 halve finale nadat ze hetzelfde had bereikt bij de Miami Open in 2018. De voormalige Australian Open finalist onthulde al in januari dat dit haar laatste jaar op de tour zou zijn, maar werd gevraagd of ze deze beslissing in twijfel heeft getrokken na recente successen.

Genderdiscriminatie?

Dit leidde ertoe dat Collins sprak over hoe ze zich anders behandeld voelt dan een speler op de ATP Tour zou worden behandeld, “Weet je, ik vind het zo interessant, want ik had het gevoel dat toen ik mijn pensioen aankondigde, iedereen zo, als, me feliciteerde en zo enthousiast was voor me, maar aan de andere kant voelt het alsof ik mijn beslissing veel heb moeten rechtvaardigen. Ik denk dat als ik een man was, ik waarschijnlijk niet zo veel hoefde te rechtvaardigen.”

Voordat de 30-jarige verder kon gaan, beweerde de verslaggever dat ze het niet als een ‘genderding’ zagen en onthulde Collins vervolgens de belangrijkste reden voor haar pensionering. “Nee, maar ik denk dat het echt interessant is hoe ik in veel verschillende situaties heb moeten rechtvaardigen waarom ik met pensioen ga,” legde Collins uit. “Ik leef met een chronische ontstekingsziekte die van invloed is op je vermogen om zwanger te worden, en dat is een diep persoonlijke situatie. Ik heb dat zo nu en dan uitgelegd.”

Collins zal vandaag proberen haar eerste WTA 1000 finale te bereiken in Miami, wanneer ze het opneemt tegen de 14e geplaatste Ekaterina Alexandrova. Het is dus een lastig onderwerp om echt te bespreken, want hoewel de verslaggever een volkomen redelijke vraag stelde, is het duidelijk een zeer persoonlijk onderwerp voor Danielle Collins en is haar frustratie begrijpelijk. Sinds ze heeft aangekondigd dat ze dit jaar met pensioen gaat, lijkt Collins met meer vrijheid te spelen en zijn er verbeterde resultaten te zien. Hoewel ze de enige ongeplaatste speler is die nog over is in het toernooi, is Collins misschien wel de gevaarlijkste met bijna niets te verliezen.

Products You May Like

Articles You May Like

Rafael Nadal kondigt deelname aan aan het Barcelona Open
Spanning stijgt voor de Queen’s Club Kampioenschappen 2024
De Madrid Open 2022
Andy Murray werkt aan herstel van enkelbandletsel
Mikael Ymer maakt een U-bocht en keert terug naar professioneel tennis na schorsing