Danielle Collins bereikt de finale van de WTA 1000 in Miami

Tennis Nieuws, Tennis Tournaments, WTA

Products You May Like

Danielle Collins heeft de eerste WTA 1000 finale van haar carrière bereikt, waarbij de inwoner van Florida spreekt over hoe ‘speciaal’ het voelt om succes te vinden in haar thuisstaat. Collins versloeg overtuigend Ekaterina Alexandrova met 6-3 6-2 in de halve finale van de Miami Open en sprak over de sentimentele waarde van het hebben van haar dierbaren die toekeken. “Dit voelt als een echt grote prestatie,” zei Collins. “Ik denk dat we allemaal finales van toernooien op 1000-niveau willen bereiken. Dit zijn onze grootste toernooien van het jaar, afgezien van de Grand Slams. Dit is gewoon zo speciaal. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe bijzonder het is om in mijn thuisstaat te zijn en mijn hond hier te hebben, vrienden, familie. Het is echt speciaal. Ik heb hier een paar goede jaren gehad, maar dit is zeker de meest memorabele.”

Uitdagingen in de finale

De 30-jarige voegde eraan toe, “Ik heb al haar wedstrijden in dit toernooi gevolgd, en het was zo leuk om naar haar te kijken. We hebben een vergelijkbare spelstijl, dus het is lastig als dat het geval is. Daardoor moest ik me meer concentreren, sneller reageren, en het dwong me echt om op mijn hoogste niveau te spelen.” Collins neemt het op tegen Elena Rybakina in de finale en spreekt over de uitdaging die het spelen tegen Rybakina zal bieden. “We hebben veel zware gevechten gehad, en daar spelen we voor. We willen deze wedstrijden hebben. Ik denk dat ik haar eigenlijk ooit in San Jose heb verslagen. Laten we hopen dat ik mijn huiswerk moet doen. Ze speelt fantastisch tennis, en weer een grote slagster. Dus, ik moet klaar zijn.” Collins zal morgenmiddag de finale spelen tegen Elena Rybakina, de runner-up van de Miami Open van vorig jaar.

Phenomenale prestaties

Het zijn een paar fantastische weken geweest voor Danielle Collins, die er zo vrij uitzag op de banen in Miami. Collins heeft altijd zoveel potentieel gehad, als voormalig finaliste van de Australian Open, en het hebben van een einddatum aan haar carrière lijkt haar resultaten te verbeteren. Het zal echter weer een stap omhoog zijn voor Collins tegen Rybakina, die soms de wedstrijd uit je handen kan nemen als haar service goed is. Hoewel Collins de overwinning die ze behaalde over Rybakina in San Jose in 2021 noemde, is het de Kazachstaanse die sindsdien de betere is in de onderlinge strijd: Collins vs Rybakina: 1-3

Collins versloeg Rybakina, 7-6(5) 7-6(4) (San Jose 2021), Rybakina versloeg Collins, 5-7 6-2 6-3 (Adelaide 2023), Rybakina versloeg Collins, 6-2 5-7 6-2 (Australian Open 2023), Rybakina versloeg Collins, 4-6 6-3 6-3 (Abu Dhabi 2024).

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray werkt aan herstel van enkelbandletsel
Frans succes at FIP Rise Nola toernooi in Italië
De beste high-end padelrackets voor expertspelers
Thomas Vanbauce and Maxime Joris Continue Their Great Form in FIP Rise Nola
Novak Djokovic bereikt kwartfinale van de Monte Carlo Masters en vestigt opnieuw een record