Dan Evans kritisch op tennis-scheidsrechters na verlies op Roland Garros

ATP, British Tennis Players, Roland Garros, Tennis Nieuws

Products You May Like

Dan Evans heeft kritiek geuit op tennis-scheidsrechters, nadat de 34-jarige voor de zesde keer in zijn carrière in de eerste ronde van Roland Garros verloor. Evans werd verslagen door de 13e geplaatste Holger Rune met 4-6 4-6 4-6, maar de score vertelde slechts een deel van het verhaal. De Brit stond eigenlijk met 4-2 voor in de derde set toen scheidsrechter Jaume Campistol uit zijn stoel kwam om een markering te bekijken die eigenlijk in het voordeel van Evans was. Deze vertraging werd echter gevolgd door een break tegen Evans en hij verloor vervolgens de volgende drie games om het toernooi te verlaten.

Evans heeft gesuggereerd dat hij geen fan is van deze pauzes tijdens het spel, “Ik ben het zat met de scheidsrechters, punt uit. Ik wacht om op te slaan. Het is koud op de baan. De wedstrijd verliep goed en stopte plotseling halverwege. Dat is niet de reden dat ik verloor en dat is slechts een deel van het probleem, maar hij zal morgen weer aan het werk zijn.”

Dit is niet de eerste keer dat Evans tijdens het gravelseizoen van 2024 problemen heeft gehad met scheidsrechters, na ook Mohamed Lahyani’s beslissing te hebben betwist in zijn wedstrijd tegen Fabio Fognini op het Italiaanse Open. Evans heeft onthuld dat hij werd beboet voor zijn uitwisseling met de scheidsrechter in Rome.

De wereldranglijst No.62 was niet de enige Britse speler die moeite had op Roland Garros dit jaar, aangezien alle zes singlespelers in de eerste ronde werden uitgeschakeld. Ondanks zijn teleurstelling in het enkelspel, is Evans’ Roland Garros nog niet voorbij, omdat hij een wildcard heeft ontvangen om dubbels te spelen met Andy Murray.

Wat betreft de pauzes tijdens het gravelseizoen heeft Dan Evans misschien een punt, maar het lijkt erop dat hawkeye gewoon niet zo nauwkeurig is op gravel en dat scheidsrechters handmatig de markeringen controleren op dit moment de beste oplossing is.

Products You May Like

Articles You May Like

Belangrijke bewegingen in de FIP-ranglijsten
The Rise of Padel: A Changing Sport
Frans duo Guichard en Blanqué vechten moedig maar vallen kort in de Betclic Bordeaux Premier Padel P2
Frans toernooi eindigt met gemengde resultaten voor de Franse delegatie
Alles wat u moet weten over het ATP-toernooi Queen’s Club Championships