Coello en Tapia verslaan de Superpibes in de halve finale van de Italiaanse Major in Premier Padel

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

De halve finale voor mannen van de Premier Padel in Italië beloofde een enerverende strijd te worden tussen de twee beste duo’s van het moment. Er waren hoge verwachtingen voor een episch duel, maar de realiteit bleek heel anders te zijn. Coello en Tapia, als een “zwart beest”, namen wraak en versloegen de Superpibes in slechts twee sets.

Coello en Tapia blijven de Superpibes de baas

Het is vermeldenswaardig dat Coello en Tapia dit seizoen consistent de baas zijn gebleven over de Superpibes. Laatstgenoemden, bekend om hun onoverwinnelijkheid met 46 opeenvolgende overwinningen op de World Padel Tour (WPT), zagen hun winnende reeks door dezelfde tegenstanders beëindigd worden. Natuurlijk was het publiek enthousiast om een ​​herkansing tussen deze twee duo’s te zien en te kijken of de Superpibes hun dominantie konden heroveren.

Een moeilijke start voor de Superpibes

Sinds het begin van het toernooi hebben Stupa en Di Nenno, de Superpibes, moeite gehad om hun momentum terug te krijgen. Elke wedstrijd was een zware strijd, waarbij de spelers van Carlos Pozzoni telkens in drie sets moesten kwalificeren. Het was duidelijk dat de Argentijnen het zwaar zouden krijgen deze zaterdag. Aan de andere kant waren Coello en Tapia in topvorm en klaar om in te spelen op de zwakke punten van hun tegenstanders.

Vanaf het begin namen Coello en Tapia de controle over de wedstrijd. Ze gaven geen enkele concessie en leverden een foutloze prestatie. Fysiek konden Martin en Stupa, de Superpibes, het niet bijhouden. De eerste set was volledig eenzijdig en eindigde met een score van 6/2 in het voordeel van Coello en Tapia.

Superpibes overweldigd door Coello en Tapia

Ondanks enkele breakkansen werden Martin en Franco van de Superpibes overweldigd op alle gebieden van het spel. De kansen glipten door hun vingers terwijl Coello en Tapia solide en onverstoorbaar bleven. Als gevolg hiervan verloren de Superpibes hun servicegame. Coello en Tapia bleken vanmiddag onaantastbaar te zijn.

Het Hispano-Argentijnse duo Coello en Tapia oogden volledig bevrijd op de baan. Ze hadden echter moeite om de wedstrijd af te maken. In een demonstratie van veerkracht redden Stupa en Di Nenno vijf matchpunten. Maar uiteindelijk bezweken de Superpibes onder de onophoudelijke druk en verloren ze in twee sets, met een eindstand van 6/2, 6/3. Helaas zou het Argentijnse duo de dubbele overwinning op de Premier Padel niet bereiken.

Coello en Tapia zijn terug

Sinds de terugkeer van Agustin Tapia heeft het duo Coello/Tapia een uitdagende start van het seizoen gehad. Eerst werd hun ongeslagen reeks doorbroken en daarna leden ze een nederlaag in Valencia tegen Sanz en Galan. Echter, deze zaterdag domineerden Coello en Tapia op briljante wijze. Ondanks de fysieke uitputting van de Superpibes lieten Arturo en Agus hun aanvalsvermogen zien, tot vreugde van het Italiaanse publiek. Het was duidelijk dat de twee spelers hun passie, brutaalheid en vooral hun dorst naar overwinning hadden hervonden.

Een mogelijke titel voor Coello en Tapia

Op zondag zullen het Spaans-Argentijnse duo proberen nog een titel aan hun prijzenkast toe te voegen. Ongeacht de uitkomst zullen ze ongetwijfeld favoriet zijn tegen de winnaars van de wedstrijd tussen Chingotto/Navarro en Bela/Yanguas.

De triomfantelijke overwinning van Coello en Tapia op de Superpibes in de halve finale voor mannen van de Italiaanse Major in Premier Padel benadrukt hun dominantie in recente wedstrijden. Met hun hernieuwde passie en dorst naar overwinning lijken Coello en Tapia weer op weg om hun positie aan de top van het spel op te eisen. Het toneel is klaar voor een spannende finale, waarin ze hun plaats als kampioenen van het toernooi willen verzekeren.

Products You May Like

Articles You May Like

Iga Swiatek verslagen door qualifier Anna Kalinskaya in Dubai halve finales
Red Bull en Premier Padel kondigen een strategische samenwerking aan
Daniil Medvedev kondigt de toevoeging van Gilles Simon aan aan zijn coachingteam
Frans spelers schitteren op Premier Padel toernooi in Riyadh
Jannik Sinner nadert Carlos Alcaraz in de ATP-ranglijst