Coello en Tapia verrassen met overwinning op Sanz en Nieto

Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

In een onverwachte wending van gebeurtenissen hebben Arturo Coello en Agustin Tapia, vaak overschaduwd door titelhouders Lebron en Galan, een uitstekende prestatie laten zien in de wedstrijd van vandaag. Het Spaans-Argentijnse duo domineerde hun tegenstanders Jon Sanz en Coki Nieto briljant met een overtuigende score van 6/2 6/4, in minder dan een uur tijd om hun overwinning veilig te stellen.

Enthousiasme van het publiek

Ondanks de brandende hitte van 35° bleven toeschouwers op de Philippe-Chatrierbaan onverminderd enthousiast. De juichende menigte, op zoek naar schaduw onder het gesloten dak om te ontsnappen aan de brandende zon, dompelde zich onder in de opwinding van wat zich voor hen ontvouwde.

Net als bij de vrouwenhelft vond de eerste break plaats in de 4e game, dankzij Coello en Tapia. Door gebruik te maken van Nieto’s zwakke opslagen, leidde hun naadloze uitvoering tot een snelle shutout en een voorsprong van 4/1. Met opmerkelijke efficiëntie wisten Coello en Tapia moeiteloos hun servicegame binnen te halen, voordat ze profiteerden van drie gemiste volleys en een slecht uitgevoerde smash van Jon Sanz, wat resulteerde in nog een break.

Opvallend genoeg maakten Sanz en Nieto in deze wedstrijd slechts drie ongedwongen fouten, terwijl Coello en Tapia er vijf registreerden. Men zou zich dan af kunnen vragen hoe het laatstgenoemde duo desondanks hun duidelijke dominantie wist te behouden. Het antwoord ligt in hun aantal winnende slagen, een indrukwekkend totaal van 24 in vergelijking met slechts 13 van het Spaanse duo.

Tapia over de invloed van de gesloten dak

Het begin van de tweede set bracht een meer gebalanceerde competitie, waarbij elk duo succesvol hun eerste twee servicegames wist te behouden. Tijdens de 6e game kende Sanz echter moeilijke momenten op zijn opslag, wat werd bestraft door de overmoed van Tapia bij een smash van te ver. Ondanks de frustratie van Sanz slaagde hij erin de stand gelijk te trekken naar 3-3.

Intrigerend genoeg toonden alle vier spelers een indrukwekkend rendement bij hun smashaanvallen, vooral vanaf een afstand van het net. Zou de lagere temperatuur als gevolg van het gesloten dak invloed hebben gehad op hun prestaties? Tapia deelde zijn inzichten tijdens een persconferentie na de wedstrijd en zei: “De omstandigheden waren anders dan gisteren. Zelfs toen ik mijn smash miste gisteren, was de bal een winnaar, in tegenstelling tot vandaag met het dak gesloten vanaf het begin. Het kostte me even om te beseffen dat de baan langzamer was dan normaal.”

Na een routine servicegame gewonnen door Nieto, verwachtten toeschouwers een mogelijke score van 5/5 of zelfs een tie-breaker. Echter, het momentum verschoof onverwacht toen Tapia en Coello een genadeloze aanval op Jon Sanz inzetten tijdens zijn servicegame. Overweldigend hun tegenstander, greep het formidabele duo, vereerd als de reuzen van het seizoen 2023, de kans en beëindigde de wedstrijd triomfantelijk met een eindstand van 6/2 6/4 in slechts 57 minuten. Indrukwekkend genoeg wonnen ze 57% van de punten zonder ook maar één breakpunt tegen te krijgen.

De schitterende prestatie van Coello en Tapia heeft de paddle tennis gemeenschap met verbazing achtergelaten. Hoewel ze vaak over het hoofd worden gezien vanwege de aanwezigheid van meer gevierde concurrenten, hebben hun opmerkelijke vaardigheden en strategische spel hun waarde op het veld bewezen. Terwijl ze blijven voldoen aan de verwachtingen, markeert deze onverwachte overwinning een gedenkwaardig moment in hun carrière en bevestigt het hun plaats bij topcompetitoren in de wereld van paddle tennis.

Products You May Like

Articles You May Like

Le King Belasteguin maakt eindelijk zijn langverwachte comeback
Rafael Nadal’s Kansen op Grand Slam Succes in 2024
Nick Kyrgios spreekt openhartig over zijn mentale gezondheidsproblemen en zijn reis om anderen te helpen
Onzekerheid rondom partnerschappen in het professionele padelcircuit
Hamad Medjedovic: De Onverwachte Kampioen van de ATP Next Gen Finals