Coello en Tapia triomferen in Malaga en winnen hun twaalfde titel van het seizoen

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien

In een wedstrijd die wellicht niet opwindend was, lieten Coello en Tapia opnieuw zien dat ze in topvorm waren door het verraste duo Ruiz/Tello te verslaan. Deze overwinning markeerde hun twaalfde titel van het seizoen en verstevigde hun positie als de koningen van het circuit. Het uitzonderlijke optreden van het duo schonk de stad Malaga hun “decima” overwinning op de World Padel Tour (WPT).

Wisselende kansen

Vanaf het begin van de wedstrijd lieten Coello en Tapia hun dominantie op de baan zien. Juan Tello en Alex Ruiz hadden moeite om consistent te blijven en maakten veel fouten in hun spel. Het geduchte duo Coello en Tapia profiteerde van deze fouten en nam snel de leiding door de service van hun tegenstanders te breken en een belangrijke voorsprong van 5-2 te behalen in de eerste set.

Tello en Ruiz slaagden er echter in om de rollen om te draaien en een comeback te maken door de service van Coello te breken. Ondanks dat Coello en Tapia een setpunt hadden, vochten Tello en Ruiz terug en trokken ze de stand gelijk. Dit zorgde voor immense druk bij Coello en Tapia, aangezien ze in hun vorige vier wedstrijden op de Andalusische baan hadden geworsteld. Ze wisten echter een oplossing te vinden en wonnen de eerste set met 7-5.

Spanning in de tie-break

Met een WPT-titel die hem sinds 2021 ontglipte, was Alex Ruiz vastbesloten om indruk te maken voor zijn thuispubliek. Zijn eerdere succes kwam in Mexico, waar hij samen met Franco Stupaczuk triomfeerde tegen Martin Di Nenno en Paquito Navarro. Ondanks ongemak in zijn nek tijdens de wedstrijd, toonde Ruiz onwankelbaar enthousiasme en vastberadenheid in zijn spel.

Hoewel Coello en Tapia niet op hun gebruikelijke niveau presteerden, wisten ze de aanvallen van hun tegenstanders op hun servicegame te weerstaan. Coello, bekend als de “Mozart de Catamarca”, toonde zijn ervaring in zijn 30e finale in Malaga, maar had moeite met het verzilveren van punten. Ondanks breakkansen wisten Ruiz en Tello hier niet van te profiteren, waardoor Coello op een cruciaal moment hun service brak en met 5-3 leidde.

Spelers van Rodrigo Ovide weigerden zich over te geven en vochten terug door de service van Coello en Tapia te breken terwijl ze serveerden voor de wedstrijd. De onverwachte comeback dwong de nummers 1 tot een tie-break. In deze spannende momenten toonden Coello en Tapia hun kalmte en veerkracht. Ondanks het teleurstellende optreden wonnen ze uiteindelijk de tie-break en daarmee de wedstrijd in straight sets met 7-5 7-6.

Triomf in Malaga en strijd in het seizoen

Na een korte dip na hun triomftocht met de Superpibes, keerden Coello en Tapia indrukwekkend terug naar hun topvorm. Hun overwinning in Malaga bezegelde hun 12e titel van het seizoen en betekende hun tiende overwinning op de WPT. Met deze triomf voegden ze zich bij de gelederen van Josemaria en Sanchez, die ook de “decima” mijlpaal in Malaga behaalden op zondagochtend.

Het intense tempo van het seizoen 2023 heeft zijn tol geëist van veel spelers, resulterend in verschillende blessures. Dit getuigt van het hoge niveau van competitie binnen de sport. Zelfs de kampioenen zijn niet gevrijwaard van deze fysieke uitdagingen. Voor Coello was het winnen van zijn 23e titel in alle competities ongetwijfeld reden tot vreugde. De vreugde van de overwinning verbleekte echter snel toen hij emotioneel instortte op de bank. De tranen onder de handdoek van Tapia onthulden de immense druk en intensiteit van het seizoen.

In een interview met de World Padel Tour uitte Tapia zijn uitputting en prees hij het uitzonderlijke optreden van Coello in de wedstrijd. Hij benadrukte het belang van mentale kracht in dergelijke veeleisende omstandigheden. Coello deelde ook zijn gevoelens en sprak zijn toewijding uit om te blijven strijden voor de eerste plaats en hun dromen te verwezenlijken. Ondanks de fysieke en mentale uitdagingen die ze tijdens het toernooi hebben doorstaan, waardeerden beide spelers de ongelooflijke stad Malaga en de onvoorwaardelijke steun van hun fans.

Dominantie van Coello en Tapia

De overwinning van Coello en Tapia in Malaga toont hun dominantie in de sport. Ondanks een teleurstellende wedstrijd toonden ze veerkracht, kalmte en vastberadenheid om hun twaalfde titel van het seizoen veilig te stellen. Naarmate het seizoen 2023 zich verder ontvouwt, blijft het de vraag of ze hun indrukwekkende vorm kunnen behouden en de eerste plaats in de ranglijst kunnen veroveren.

Products You May Like

Articles You May Like

Indrukwekkende prestatie van Jannik Sinner tegen Novak Djokovic tijdens de Davis Cup
Pierre Vincent en Arthur Hugounenq verbluffen bij het FIP RISE Bourg-en-Bresse toernooi
Rafael Nadal en Carlos Alcaraz: Hoop op een Olympische droom in Parijs
Italië wint de Davis Cup na 47 jaar
Rafael Nadal’s indrukwekkende carrière en naderende pensioen