Coco Gauff uit bewondering voor Rafael Nadal

ATP, Rafa Nadal, Tennis Nieuws, WTA

Products You May Like

Coco Gauff heeft haar bewondering geuit voor de mentaliteit en intensiteit van Rafael Nadal, waarbij ze beweert dat de aura van de Spanjaard ongeëvenaard is in het spel.

Gauff en Nadal zullen deze week allebei op de baan staan in Rome tijdens de WTA en ATP1000 evenementen. Nadal, een tienvoudig kampioen, maakt zijn laatste optreden in het Foro Italico – een complex dat synoniem staat met zijn naam.

In een persconferentie voor het toernooi prees de 20-jarige het erfgoed dat Nadal heeft opgebouwd gedurende zijn carrière en met name in Rome. “Eerlijk gezegd is hij waarschijnlijk de enige speler waarbij ik tijdens de training naast hem op de baan letterlijk uit mijn training zou vallen om naar hem te kijken,” zei Gauff.

Gauff heeft een enigszins teleurstellende start van het Europese kleiseizoen gehad tot nu toe. De Amerikaanse viel in de kwartfinales van het Stuttgart Open en in de achtste finales tegen landgenote Madison Keys in Madrid. Hoewel Gauff weet dat ze in staat is tot een goede run in de Italiaanse hoofdstad, nadat ze de halve finales heeft bereikt in 2021.

Potentieel van Gauff in de Italiaanse hoofdstad

Ze heeft echter deze keer een gunstige loting gekregen en als ze het tennis kan opbrengen dat ze in zich heeft, zou ze wat schade kunnen aanrichten bij de rest van het veld.

Products You May Like

Articles You May Like

Wimbledon Wildcards 2024: Analyzing the Selections
Taylor Fritz bespreekt Novak Djokovic’s knieblessure
Triay/Fernandez vs Llaguno/Sainz: Voorbeschouwing op de kwartfinales van het Premier Padel Italy Major
Spannende kwartfinales van de Italy Major
Amerikaanse Olympiërs missen de Spelen van Parijs