Chris Eubanks noemt de grootste tennisser aller tijden

ATP, Novak Djokovic, Rafa Nadal, Roger Federer, Tennis Nieuws

Chris Eubanks heeft onthuld wie hij gelooft dat de grootste tennisser aller tijden is, waarbij de Wimbledon-kwartfinalist de opties tussen Novak Djokovic en Roger Federer afweegt. Eubanks heeft dit jaar een euforische opkomst gehad, met als hoogtepunt zijn run naar de laatste acht op Wimbledon in zijn eerste deelname aan het hoofdtoernooi van The Championships. Voorafgaand aan zijn nieuw verworven succes was de 27-jarige vaak als commentator te horen op Tennis Channel en nu heeft Eubanks zijn expertise aangeboden aan Amazon Prime toen hem werd gevraagd of hij geloofde dat Djokovic de ‘GOAT’ was.

“Ja, dat denk ik. Persoonlijk. In slechts mijn mening. Het ding is dat GOAT-discussies zo subjectief zijn”, zei Eubanks. “Het hangt allemaal af van wat je leuk vindt. Federer veranderde de manier waarop tennis-spelers wereldwijd werden bekeken. Hij was een wereldwijd icoon. Wat betreft alleen een tennisser zijn en titels, records, weken als nummer één. Hij [Djokovic] heeft de cijfers.” Eubanks ging verder: “Sommigen zullen zeggen dat Federer meer betekende voor de sport en daar ga ik niet echt mee in discussie, als dat is wat jouw tennis-GOAT betekent. De mijne is gewoon de beste allround tennisser. Je kunt een tennisser nemen, ze op elk oppervlak tegen elke tegenstander plaatsen.”

Djokovic leidt de mannen Grand Slam-telling met 23 grote titels na zijn overwinning op Roland Garros dit jaar, op de voet gevolgd door de afwezige Rafael Nadal op 22 en de nu gepensioneerde Federer met 20.

Hoewel Eubanks geen grote titels op zijn naam heeft staan, heeft hij het afgelopen jaar een ongelooflijke stijging in de ATP-ranglijst doorgemaakt, met runs in Wimbledon, Miami en zijn eerste ATP-titel in Mallorca die hem onderweg hebben geholpen.

Hier is zijn hoogste ranking voor elke maand van 2023 tot nu toe:
– Januari – Nr. 103
– Februari – Nr. 102
– Maart – Nr. 108
– April – Nr. 85
– Mei – Nr. 74
– Juni – Nr. 75
– Juli – Nr. 29

Products You May Like

Articles You May Like

Preview van ATP en WTA Toernooien Wereldwijd
Andy Murray kondigt mogelijk pensioen aan: Wat betekent dit voor de tenniswereld?
Andrey Rublev streeft naar een 16e carrièretitel en hoopt door te breken in Grand Slam kwartfinales
Successvolle Padel-Armstoel Toernooi bij Billy-Berclau
Julien Seurin: Veranderingen in Partners en Ambities