Chinese Medicine Therapists Bring Holistic Approach to Padel

Padel Nieuws

Products You May Like

Onlangs vond het Head Padel Open plaats in Palavas-les-Flots, waar Eugénie en Nicolas, Chinese geneeskundetherapeuten, met hun twee massagebanken veel aandacht trokken. Dit vaardige duo, afkomstig uit Lyon, is gespecialiseerd in de behandeling van verschillende padel-gerelateerde blessures die veel voorkomen in de regio Rhône-Alpes. Met hun unieke benadering brengen ze de principes van de traditionele Chinese geneeskunde naar de wereld van sport, en bewijzen ze effectieve therapeutische beoefenaars te zijn.

Experts in Traditional Chinese Medicine

Eugénie en Nicolas zijn experts in de traditionele Chinese geneeskunde, waaronder osteopathie, fysiotherapie en chiropractietechnieken vallen. Hun primaire focus ligt op het ondersteunen van atleten in hun herstelproces en het informeren van hen over de juiste houdingen en handelingen bij blessures. Padel, een fysiek veeleisende sport, leidt vaak tot verstuikte enkel- en kniegewrichten, evenals aandoeningen zoals tendinitis en schouderpijn. Eugénie legt uit dat hun holistische methodologie een grondig onderzoek van het hele lichaam omvat om gebieden van pijn en ongemak te identificeren. Vervolgens maken ze gebruik van een acupressuurtechniek, waarbij ze met hun handen de pijn verlichten in plaats van acupunctuurnaalden te gebruiken.

Positive Impact on Athletes’ Well-being

Een van de deelnemers aan het toernooi, Axel, getuigt van de effectiviteit van het werk van Eugénie en Nicolas. Na een herstellende massage heeft hij aanzienlijke verlichting ervaren: “Ze identificeerden snel de gebieden waar ik pijn had. Ik voel me nu veel beter en meer ontspannen.” Dergelijke getuigenissen tonen het positieve effect van deze unieke therapeutische benadering op het welzijn van atleten aan.

A Warm Welcome in the Padel Community

Voor Eugénie en Nicolas was de keuze om binnen de wereld van Padel te werken een bewuste beslissing. Ze voelen zich aangetrokken tot de speelse aard van de sport en de gevoel van kameraadschap dat het uitstraalt. Nicolas, een voormalig handbalspeler op hoog niveau, omschrijft padel als de “perfecte mix tussen individuele en collectieve sporten.” Hij merkt ook op dat ze een warm onthaal hebben gekregen binnen de padelgemeenschap, wat heeft bijgedragen aan een gevoel van verbondenheid en onderdeel uitmaken van een grotere familie.

An Open-minded and Innovative Sport

De aanwezigheid van Eugénie en Nicolas bij het Head Padel Open in Palavas-les-Flots getuigt van de ruimdenkendheid en innovatieve aard van padel als sport. Padel blijft zich aanpassen en nieuwe praktijken verwelkomen die het welzijn van de spelers bevorderen. Door Chinese geneeskundetherapeuten te verwelkomen, erkent de sport de waarde van alternatieve benaderingen van de traditionele sportgeneeskunde.

A Fresh Perspective and Positive Impact

Eugénie en Nicolas brengen een frisse kijk op de wereld van padel door traditionele Chinese geneeskunde te integreren in hun therapeutische praktijken. Hun holistische benadering, gericht op het hele lichaam en het gebruik van acupressuurtechnieken, heeft zich bewezen als zeer effectief bij het verlichten van pijn en het ondersteunen van het herstel van atleten. Het warme ontvangst dat ze van de padelgemeenschap hebben gekregen, benadrukt verder de neiging van de sport om innovatie en nieuwe methodologieën te omarmen. Met hun unieke vaardigheden hebben Eugénie en Nicolas een positieve invloed gehad op het welzijn van padelspelers, waarbij ze de potentiële voordelen van alternatieve therapieën in de sportgeneeskunde tonen.

Products You May Like

Articles You May Like

Gemengde resultaten voor Franse spelers op FIP Platinum Sardegna
Verschuivingen in de ATP-ranking na Wimbledon
Spannende wedstrijd tussen Alix Collombon en Julieta Bidahorria
The Impact of Club Attendance on Padel Gamers: Insights from the Playtomic Report
Le FIP Promotie Valencia: Een Overzicht van het Padeltoernooi