Casper Ruud bekritiseert faciliteiten van Miami Open

ATP, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Products You May Like

Casper Ruud heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de Miami Open, maar de voormalige finalist was niet helemaal tevreden na het bekritiseren van de faciliteiten van het toernooi. Ruud versloeg de Franse tiener Luca van Assche met 7-6(5) 1-6 6-1, waarbij de Noorse zijn frustratie uitte tegen de stoelscheidsrechter tijdens een wisseling van kant.

Eisen voor betere voorzieningen

Ruud klaagde: “Er zijn geen handdoeken, geen koud water, en alleen een plastic stoel om te veranderen. Dit is belachelijk. En weet je waarom? Omdat het toernooi te goedkoop is om iets goeds neer te zetten voor de spelers. De spelers komen hier elk jaar om te spelen, om een show op te voeren voor tienduizenden mensen en dan behandelen ze ons zo.”

Oproep tot actie

Ruud verzocht vervolgens de scheidsrechter om zijn zorgen door te geven aan ATP-voorzitter Andrea Gaudenzi en algemeen directeur Massimo Calvelli. Ondanks zijn ergernis slaagde Ruud erin zijn kalmte terug te vinden voor de beslissende set en zal later vandaag spelen tegen Alejandro Davidovich Fokina in de derde ronde. Dit suggereert dat er misschien iets is aan Ruud’s frustraties, en het zou interessant zijn om te zien of Ruud of iemand anders de druk op het toernooi zal blijven opvoeren om veranderingen door te voeren.

Products You May Like

Articles You May Like

Emma Raducanu: Triumph in Stuttgart
France wint brons op de Senior Plus Worlds
Spanning stijgt voor de Madrid Open 2024
Novak Djokovic trekt zich terug uit Madrid Open
Rafael Nadal’s Early Exit from the Barcelona Open: A Lesson in Resilience