Casa Padel wint Franse Interregionale Oostelijke Conferentiekampioenschappen in een opwindende finale

Padel Nieuws, Padel Toernooien

In een spannende wedstrijd die plaatsvond in Casa Padel in Île-de-France vond afgelopen zondag de finale plaats van de Franse Interregionale Oostelijke Conferentiekampioenschappen. Nadat het stof was neergedaald na een druk weekend, kwam het lokale Casa Padel-team als winnaar uit de bus door PadelShot Saint Etienne te verslaan met een score van 2-1. Deze onverwachte triomf voor Casa Padel kwam als een verrassing voor velen, aangezien ze niet als favorieten werden beschouwd in deze ontmoeting tegen PadelShot Saint-Etienne. Het laatstgenoemde team had een geduchte line-up van vier spelers uit de top 100 van Frankrijk, waaronder de recente P1000-winnaar Maxime Forcin, die vorige week nog de overwinning behaalde in Caen.

De intense competitie begon om 9.30 uur met een wedstrijd tussen Javi Clar (rangschikking 100) en Miguel Semmler (rangschikking 5) van Casa Padel tegen Damien Bayard (rangschikking 37) en Pierre Vincent (rangschikking 14). Na een intens gevecht dat meer dan twee uur duurde, kwamen Semmler en Clar uiteindelijk als winnaars uit de strijd, waarbij ze hun tegenstanders versloegen met 3/6, 6/4, 6/4. Voor de tweede wedstrijd bracht Casa Padel Mario Huete (rangschikking 5) en Bartolome Ayora (rangschikking 719) in het spel. In een wedstrijd die belangrijke gevolgen had voor PadelShot Saint-Etienne, besloot teamcaptain Simon Boissé (rangschikking 94) om een duo te vormen met Justin Marlot (rangschikking 300). Helaas konden Marlot en Boissé hun 11 breakkansen niet benutten, terwijl Huete en Ayora succesvol waren met 2 van de 9 kansen. Als gevolg hiervan kwam Casa Padel als winnaar uit de bus met een score van 6/1, 7/6. De uitkomst van de laatste wedstrijd tussen Jonathan Le Gall (rangschikking 1500) en Nacer Benzekri (rangschikking 301) van Casa Padel en Maxime Forcin (rangschikking 11) en Benoît Chauvet (rangschikking 393) van PadelShot Saint-Etienne had geen invloed op het algehele resultaat, aangezien Casa Padel al twee van de drie wedstrijden had gewonnen. Le Gall en Benzekri speelden zonder druk en behaalden een ereoverwinning door Forcin en Chauvet te verslaan met 6/0, 6/0. De spelers van Casa Padel leverden een uitstekende prestatie en veroverden de kampioenschapstrofee. Ze werden niet alleen de interregionale Franse kampioenen van de Oostelijke Conferentie, maar verdienden ook 1000 punten, gelijk aan een overwinning in een P1000-toernooi, wat betreft de ranglijst. Deze punten zullen begin november aan hun rankings worden toegevoegd.

Een speler die hier enorm van zal profiteren is Cyril Hanouna. Hoewel Hanouna niet deelnam aan de finale op zondag, stelt zijn betrokkenheid bij de wedstrijden op zaterdag hem in staat om de kostbare 1000 punten aan zijn ranking toe te voegen. Dit biedt een uitstekende kans voor de presentator, aangezien hij naar verwachting nog voor het einde van het jaar de top 100 van Frankrijk zal bereiken – een opmerkelijke prestatie.

Na afloop van de Franse Interregionale Kampioenschappen 2023, finale van de Oostelijke Conferentie, hebben zowel Casa Padel als PadelShot Saint-Etienne zich gekwalificeerd voor de nationale interclub 1. De onverwachte overwinning van Casa Padel in de Franse Interregionale Oostelijke Conferentiekampioenschappen toont hun vastberadenheid en vaardigheid op het veld. Tegen alle verwachtingen in kwamen ze als winnaars uit de strijd tegen het geduchte PadelShot Saint-Etienne, tot grote verbazing van hun tegenstanders en het publiek. Met deze overwinning bevestigt Casa Padel hun positie als regionale kampioenen en verdienen ze waardevolle rankingpunten voor hun spelers. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Casa Padel en ze zijn ongetwijfeld eager om hun succes voort te zetten in de nationale interclub 1.

Products You May Like

Articles You May Like

Ontdek de Winter Wereld van Padel: Van de Franse Alpen tot de Spaanse Pyreneeën
Jannik Sinner’s recente overwinningen op Novak Djokovic
Spazio Lenovo powered by Motorola hosting Milano Premier Padel P1
Ondersteuning voor een Premium Tennistour van Taylor Fritz
Terugkeer van het FIP-toernooi in Bourg-en-Bresse