Caroline Wozniacki bereikt de kwartfinales van Indian Wells na overwinning op Angelique Kerber

Tennis Nieuws, Tennis Tournaments, WTA

Products You May Like

Caroline Wozniacki is voor het eerst in zeven jaar terug in de kwartfinales van Indian Wells, waarbij de kampioen van 2011 haar vriendin Angelique Kerber versloeg om dit te bereiken. Wozniacki speelde tegen voormalig nummer 1 Kerber voor het eerst sinds 2018 in hun 16e ontmoeting, waarbij de Deense gisteravond een 6-4 6-2 overwinning behaalde in Indian Wells.

Dit was pas het zevende toernooi voor Wozniacki sinds ze haar beslissing om met pensioen te gaan in 2020 had teruggedraaid, en ze reflecteerde op haar overwinning na de wedstrijd. “Ik ben gewoon blij dat ik heb gewonnen. Ik beschouw niets als vanzelfsprekend,” zei Wozniacki. “Ik heb een lange pauze genomen. Om hier weer terug te zijn in deze sport, geniet ik gewoon van mezelf. Ik ben enthousiast dat ik nog een wedstrijd mag spelen.”

Dit brengt Wozniacki slechts één overwinning verwijderd van terugkeer in de top 100, maar ze zal wereld nr.1 Iga Swiatek moeten verslaan om dat te bereiken. De 33-jarige heeft vooruitgeblikt op haar wedstrijd tegen de kampioen van Indian Wells 2022, “Duidelijk, ze speelt goed tennis, krachtig.” Wozniacki vervolgde, “Ik heb ook een paar keer met haar getraind sinds ik terug ben, ook tijdens de US Open. Ik weet hoe ze speelt, maar het is één ding om te weten hoe ze speelt en ook tegen haar te spelen in een volledige wedstrijd. Ik weet dat ik mijn beste tennis moet spelen om tegen haar te strijden, en dat is wat ik hoop te doen.”

De twee hebben elkaar daadwerkelijk al eerder ontmoet op de WTA Tour, waar een destijds 18-jarige Swiatek voor een verrassende overwinning op Wozniacki zorgde in Toronto in 2019. Iga Swiatek kan wellicht een stap te ver zijn voor de voormalige kampioen van de Australian Open, maar ongeacht zal de Deense het competitief maken en het is opnieuw een geweldige week voor haar om mee te nemen naar de tweede helft van de sunshine double in Miami.

Products You May Like

Articles You May Like

Spannende start van de Premier Padel Italy Major
Spannende halve finales van het Bordeaux P2-toernooi
Andy Murray geeft aan waar hij waarschijnlijk zijn carrière zal beëindigen
Emma Raducanu bereikt eerste kwartfinale op gras bij Nottingham Open
Andy Murray bereidt zich mogelijk voor op zijn afscheid van Wimbledon Championships