Carlos Alcaraz ziet zijn dubbele zonneschijnmissie stranden tegen Grigor Dimitrov

ATP, Carlos Alcaraz, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Products You May Like

Carlos Alcaraz heeft zijn dubbele zonneschijnmissie zien stranden door toedoen van Grigor Dimitrov, waardoor de Spanjaard met ‘veel frustraties’ achterblijft. Alcaraz was op een winnende streak van negen wedstrijden toen hij de kwartfinale tegen Dimitrov speelde, in een poging slechts de achtste man in de geschiedenis te worden die Indian Wells en de Miami Open in hetzelfde jaar wint. Echter, Dimitrov versloeg de nummer 2 van de wereld met 6-2 6-4 en bereikte voor het eerst in zijn carrière de halve finale van de Miami Open. De Bulgaar onthulde na de wedstrijd dat hij zich richtte op het vereenvoudigen van zijn spel tegen Alcaraz, “Ik denk dat je over het algemeen op je best moet spelen om tegen hem te winnen, zo is het nu eenmaal. Ik ben de wedstrijd heel gefocust ingegaan en ik wist heel duidelijk wat ik moest doen.” Dimitrov vervolgde, “Soms is eenvoud geniaal. Het is erg moeilijk om te doen, vooral als je tegen zo’n tegenstander speelt, maar ik kon echt het spel dicteren, het spel beter lezen dan de vorige keer. Over het algemeen denk ik dat het een geweldige wedstrijd van mijn kant was en ik ben gewoon blij dat ik in twee sets heb kunnen winnen.”

Het is de tweede opeenvolgende ontmoeting waarin Dimitrov de overhand heeft gehad op Alcaraz, nadat hij hem ook heeft verslagen op de Shanghai Masters in oktober vorig jaar. En Alcaraz suggereerde dat hij zich voelde alsof hij niet wist wat hij moest doen, “Ik verliet de baan met het gevoel dat ik waarschijnlijk mijn spel eerder had moeten veranderen. Maar hoe dan ook dacht ik dat ik goed tennis speelde, niet perfect maar goed tennis. Maar ik voel me nu erg gefrustreerd omdat hij me het gevoel gaf dat ik 13 jaar oud ben. “Het was gek, ik sprak met mijn team, ik weet niet wat ik moet doen. Ik ken zijn zwakke plekken niet, ik weet niets. Daarom ben ik nu gefrustreerd. Maar weet je, ik verliet de baan tevreden met mijn tennis.”

Dimitrov zal vandaag proberen voor het eerst in zijn carrière de finale van de Miami Open te bereiken, wanneer hij het opneemt tegen de als vierde geplaatste Alexander Zverev. Voor Alcaraz zal hij nu zijn aandacht weer richten op het gravel en zal hij binnenkort deelnemen aan de Monte Carlo Masters die op zondag 7 april beginnen.

Het was een zeer indrukwekkende prestatie van Grigor Dimitrov, die lijkt te weten hoe hij Carlos Alcaraz moet verslaan in recente ontmoetingen. Ondanks dit kan dit alleen maar worden gezien als een goede zege voor Alcaraz, die relatief uit vorm was toen hij naar Indian Wells ging en sinds Wimbledon geen titel meer had gewonnen. Het zal interessant zijn om te zien of Dimitrov deze overwinning kan herhalen tegen een heel ander type speler in Alexander Zverev, tegen wie hij een overwegend negatieve onderlinge wedstrijdgeschiedenis heeft.

Products You May Like

Articles You May Like

Revolutie in de wereld van Padel: Het Verhaal van Courtly
Carlos Alcaraz Trekt zich terug uit Barcelona Open vanwege blessure aan rechterarm
Frans succes at FIP Rise Nola toernooi in Italië
Impact of Monte Carlo Masters on ATP Rankings
Jannik Sinner’s kansen op Roland Garros volgens Andy Roddick