Carlos Alcaraz verslaat Jannik Sinner en bereikt de finale van Indian Wells

ATP, Carlos Alcaraz, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Products You May Like

Carlos Alcaraz heeft een einde gemaakt aan de 19 wedstrijden durende winstreeks van Jannik Sinner, met de Spanjaard die voor de tweede opeenvolgende keer de finale heeft bereikt in Indian Wells. Alcaraz werd de eerste man die de Australian Open kampioen dit jaar versloeg, waarbij hij terugvocht en met 1-6 6-3 6-2 won in een door regen vertraagde halve finale in Californië.

Na de wedstrijd onthulde de 20-jarige Alcaraz wat volgens hem de sleutel tot de overwinning was, “Ik bleef mentaal sterk. Ik denk dat dat een heel belangrijk onderdeel van dit spel is. Je moet mentaal sterk zijn als je dit soort wedstrijden wilt overwinnen, een set achter tegen iemand die een ongelooflijk spel speelt.” Hij vervolgde, “Ik veranderde mijn stijl een beetje, ik veranderde mijn spel een beetje en ik denk dat het heel goed heeft gewerkt. Ik ben echt blij om Jannik te verslaan en weer in de finale te staan.’

Als gevolg van Alcaraz die Sinner versloeg in de halve finale van Indian Wells voor het tweede jaar op rij, zal de Murciër morgen, wanneer de ATP-ranglijst wordt bijgewerkt, op de tweede plaats van de wereld blijven staan. Verliezen is iets waar Sinner de afgelopen maanden niet aan gewend is geraakt, met zijn laatste nederlaag in de ATP Finals finale tegen Novak Djokovic in november. Sinner reflecteerde op zijn prestatie na de wedstrijd, waarbij hij het ’te voorspelbaar’ noemde.

Hoewel zijn winnende reeks nu voorbij is, lijkt Sinner positief te zijn terwijl hij zich voorbereidt op de Miami Open, waar hij twee keer tweede is geworden. Sinner zei: “Ik ben positief geweest tijdens deze winnende reeks. Zelfs nu omdat ik in de halve finales van Indian Wells verloor, wat nog steeds een geweldig resultaat is.’

Alcaraz zal zich voorlopig blijven richten op Indian Wells, terwijl hij probeert de eerste man te worden die de titel in het enkelspel verdedigt sinds Djokovic in 2016. De Wimbledon kampioen zal later vandaag de strijd aangaan met Daniil Medvedev, in een herhaling van de finale van vorig jaar. Binnen de baseline…Carlos Alcaraz is echt terug, als hij al ooit weg is geweest! Wat een statement om de informele speler op de ATP Tour te verslaan, vooral na het verliezen van de eerste set zo overtuigend. De Spanjaard zal barsten van vertrouwen voor de finale van vanavond in Indian Wells, vooral omdat hij precies weet hoe hij Daniil Medvedev op dit podium moet verslaan.

Products You May Like

Articles You May Like

Rafael Nadal kiest ervoor Wimbledon over te slaan voor de Olympische Spelen in Parijs
Frans toernooi eindigt met gemengde resultaten voor de Franse delegatie
Alix Collombon eindigt de “Franse dag” in Bordeaux Premier Padel P2
Wendy Barsotti en Ana Fernandez De Osso verliezen in de eerste ronde van de kwalificaties
Player Absenteeism at Betclic Bordeaux Premier Padel P2 Tournament