Carlos Alcaraz: Talent Recognized by Daniil Medvedev

ATP, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Tennis Nieuws

Products You May Like

Carlos Alcaraz is overladen met lof door Daniil Medvedev, die de eerste keer heeft beschreven dat hij zich realiseerde hoe getalenteerd de Spanjaard is. Alcaraz werd de jongste wereld nummer 1 in de geschiedenis na het winnen van de US Open 2022, en Medvedev suggereerde dat de 20-jarige het product is van zijn eigen ondergang wat betreft critici.

“De jongste wereld nummer 1 in de geschiedenis, dat zegt al genoeg,” zei Medvedev exclusief tegen Eurosport. “Dat is waarom, op dit moment wanneer hij misschien slechts een beetje meer wedstrijden verliest dan vroeger, zie je mensen zeggen ‘oh misschien heeft hij zijn vertrouwen een beetje verloren’.”

De Rus voegde toe: “Hij is nog steeds 20 jaar oud, heel jong, dus het is normaal dat hij soms in zijn carrière wat ups en downs zal hebben. Maar het talent dat hij heeft is behoorlijk ongelooflijk. We wisten meteen toen hij op tournee kwam.”

Medvedev sprak ook over de eerste keer dat hij zich bewust werd van Alcaraz, toen de nu twee keer major winnaar aan het trainen was met de wereld nummer 5 Andrey Rublev. “Ik herinner me dat hij ergens dicht bij de top 100 was, en hij trainde met Rublev,” zei Medvedev. “Andrey is een van de hardste slagmannen in tennis, en op dat moment denk ik dat Carlos 17 was. En ik keek en ik dacht ‘wow, hij slaat harder dan Andrey’. Deze jongen heeft veel potentie.”

“Zo zal het interessant zijn om te zien hoe hij omgaat met alles wat komt kijken bij goed tennis spelen, veel sponsors, veel interesse, dat soort dingen,” vervolgde Medvedev. “Sommige jongens kunnen er makkelijk mee omgaan, sommige jongens hebben druk en gaan er anders mee om. Ik denk dat hij nog jong is om enige conclusies te trekken, dus laten we eens zien hoe het later gaat.”

Carlos Alcaraz en Medvedev hebben in totaal vijf keer tegen elkaar gespeeld, waarvan vier van die ontmoetingen vorig jaar plaatsvonden. Alcaraz heeft dit jaar zijn beste prestatie ooit behaald op de Australian Open.

Medvedev heeft zich teruggetrokken uit het spelen in Doha volgende week, en zal terugkeren om zijn titel in Dubai te verdedigen. Ondertussen zal Alcaraz zich blijven richten op de Zuid-Amerikaanse gravel swing in Buenos Aires en Rio de Janeiro. Aan het einde van de dag is Alcaraz maar een mens en het zal niet altijd even gemakkelijk voor hem zijn.

Alcaraz and Medvedev hebben in totaal 5 keer tegen elkaar gespeeld, met 4 van die ontmoetingen die vorig jaar plaatsvonden:

Alcaraz vs Medvedev: 3-2
Medvedev versloeg Alcaraz, 6-4 6-1 6-2 (Wimbledon 2021, Tweede Ronde), Alcaraz versloeg Medvedev, 6-3 6-2 (Indian Wells 2023, Finale), Alcaraz versloeg Medvedev, 6-3 6-3 6-3 (Wimbledon 2023, Halve finale), Medvedev versloeg Alcaraz, 7-6(3) 6-1 3-6 6-3 (US Open 2023, Halve finale), Alcaraz versloeg Medvedev, 6-4 6-4 (ATP Finals 2023, Ronde-Robin).

Products You May Like

Articles You May Like

Recordprijs voor Wimbledon 2024 onthuld
Bianca Andreescu: Een reis van Mentale Strijd naar Succes
The Rise of Padel: A Changing Sport
Player Absenteeism at Betclic Bordeaux Premier Padel P2 Tournament
Maak een “par 4” op een lob in Padel: een zeldzame beweging