Carlos Alcaraz op indrukwekkende zegereeks op de US Open

ATP, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Tennis Nieuws, US Open

Carlos Alcaraz is bezig aan een opmerkelijke zegereeks op de US Open en heeft zijn 12e opeenvolgende overwinning in New York behaald door Alexander Zverev te verslaan met een score van 6-3, 6-2, 6-4. Met deze overwinning komt Alcaraz dichter bij het schrijven van geschiedenis als de eerste man die de titel van de US Open verdedigt sinds Roger Federer in 2008. De Spanjaard toonde zijn tevredenheid over zijn prestaties op het laatste grote toernooi van het jaar en verklaarde: “Ik voel me erg, erg op mijn gemak op deze baan, hier spelen in New York. Ik laat hier mijn beste niveau zien.”

Terugkijkend op zijn reis van de vorige US Open-finale, erkende Alcaraz zijn groei als zowel speler als individu. Vorig jaar stond hij voor een zware weg naar de finale, waarbij hij drie opeenvolgende wedstrijden van vijf sets speelde. Dit jaar heeft hij daarentegen slechts één wedstrijd gespeeld die tot vier sets ging. Alcaraz gelooft dat deze ervaring hem tot een volwassener speler heeft gemaakt en verklaarde: “Ik denk dat ik nu volwassener ben. Ik ben veel volwassener geworden sinds vorig jaar. Vorig jaar stond ik voor mijn eerste halve finale van een Grand Slam. Nu sta ik voor mijn vierde. Ik voel me als een compleet andere speler. Ik ben volwassener, als een ander persoon en een andere speler.”

Deze US Open markeert het tweede opeenvolgende grote toernooi waar Alcaraz en Daniil Medvedev elkaar tegenkomen in de halve finale. Alcaraz is vol vertrouwen in zijn vermogen om goed te presteren tegen ’s werelds nummer één en put uit zijn eerdere ontmoetingen met hem. Hij beweerde: “De laatste wedstrijden die ik tegen Daniil heb gespeeld, speelde ik een perfect tactisch spel. Ik deed het heel goed in alles wat ik tegen hem moest doen, dus ik denk dat mijn spel heel goed past bij dat soort tegenstander.” Alcaraz is klaar om het op te nemen tegen Medvedev en hoopt op een vergelijkbaar resultaat als hun ontmoeting op Wimbledon.

Terwijl Alcaraz zich voorbereidt om de regerend US Open-kampioen het hoofd te bieden, keek Tennishead nader naar de vorige ontmoetingen van het drietal, inclusief een finale op een Amerikaans hardcourt eerder dit jaar. De algehele score staat op 2-1 in het voordeel van Alcaraz. Medvedev versloeg Alcaraz met een overweldigende score van 6-1, 6-4, 6-2 in de tweede ronde van Wimbledon 2021. Alcaraz nam echter wraak met een overtuigende overwinning van 6-3, 6-2 in de finale van Indian Wells 2023.

Alcaraz en Medvedev staan op vrijdagavond tegenover elkaar in de langverwachte halve finale van de US Open. Beide spelers hebben hun zinnen gezet op het bereiken van de finale en het veiligstellen van nog een titel in New York. De zegereeks van Alcaraz en zijn nieuwe volwassenheid zullen ongetwijfeld deze confrontatie tot een spannende wedstrijd maken om naar te kijken. Tennisfans over de hele wereld kijken reikhalzend uit naar dit opwindende duel tussen twee getalenteerde spelers op hun hoogtepunt.

Products You May Like

Articles You May Like

2024 A1 Seizoen Padel Geopend!
The Most Common Injuries Among Amateur Padel Players
Tennis Padel Cap d’Agde: Jaarlijks P1000 Hommes Toernooi
Alejandro Galan: De stijging van een padel talent
Aryna Sabalenka ready to conquer the WTA 1000 tournament in Dubai