Carla Touly doorbreekt stilte en spreekt over uitdagingen in de FIP Tour

Padel Nieuws, Padel Toernooien

Française Carla Touly begon een jaar geleden aan de Cupa FIP Tour om ervaring op te doen en vooruitgang te boeken in de sport padel. Haar reis in deze nieuwe wereld is echter verre van soepel verlopen. Veel spelers, waaronder Carla, hebben kritiek geuit op de fasen van de FIP Tour, die vaak achter gesloten deuren worden gehouden. Na haar recente uitschakeling bij FIP Rise Koksijde heeft Carla besloten om haar stilte te doorbreken en zich uit te spreken over de uitdagingen die ze is tegengekomen, in de hoop verbeteringen teweeg te brengen.

Frustraties van Carla beginnen al voor het toernooi

Carla werd benaderd door Tia Norton, een Engelse vrouw die op zoek was naar een vervangende partner nadat haar oorspronkelijke partner geblesseerd raakte op Wimbledon. Dit leek een geweldige kans voor Carla, maar het liep anders dan gepland. De FIP wees aanvankelijk hun verzoek om een wildcard-entry af en beweerde dat de inschrijvingsdeadline was verstreken. Pas nadat Tia onvermoeibaar had gevochten voor hun deelname, gaf de FIP hun fout toe en stond hen toe om deel te nemen.

Problemen op de dag van het toernooi

De toernooiplanning werd meerdere keren gewijzigd, waardoor de spelers onzeker waren over tegen wie ze zouden spelen en hoe laat. Dit gebrek aan organisatie betekende dat Carla en Tia zich snel moesten voorbereiden op hun wedstrijd, met slechts twee uur om terug te keren naar het hotel, te eten, zich klaar te maken en te spelen.

Gebrek aan respect en overweging

Voor Carla was de uitkomst van de wedstrijd niet haar grootste zorg. Wat haar diep verontrustte, was het gebrek aan respect en overweging jegens de spelers. Ondanks hun toewijding en investering in de sport voelde ze zich ondergewaardeerd en niet gerespecteerd. Carla benadrukte de moeilijkheid van trainen en streven naar prestaties in toernooien als deze, om uiteindelijk maar weinig consideratie en respect te ontvangen. De financiële last van deelname aan de FIP Tour droeg ook bij aan haar frustraties, aangezien ze in slechts twee dagen €500 moest uitgeven.

Zorgen over de ontwikkeling van padel

Carla’s zorgen gaan verder dan haar eigen ervaring. Ze deelt haar zorgen over de algehele ontwikkeling van padel als sport. Hoewel het wereldwijd populairder wordt, is ze van mening dat er nog een lange weg te gaan is voordat het als een ware professionele sport kan worden beschouwd. De uitdagingen waarmee spelers worden geconfronteerd in de FIP Tour benadrukken de noodzaak van verbeteringen op het gebied van organisatie, ondersteuning van spelers en erkenning.

weerspiegelt de strijd die veel spelers ervaren in hun streven naar vooruitgang en succes. Het gebrek aan respect, organisatie en consideratie dat wordt getoond in toernooien zoals FIP Rise Koksijde belemmert de groei van padel als professionele sport. Het is cruciaal dat de bestuursorganen en organisatoren deze kwesties aanpakken en noodzakelijke veranderingen doorvoeren om een eerlijke en positieve omgeving voor alle spelers te waarborgen. Alleen dan kan padel echt bloeien als een sport van het hoogste niveau.

Products You May Like

Articles You May Like

Preview van het Premier Padel-seizoen 2024
Tennis Toernooien Over de Hele Wereld: Een Week vol Actie en Spanning
Holger Rune herstart de samenwerking met Patrick Mouratoglou voor de derde keer
Jannik Sinner nadert Carlos Alcaraz in de ATP-ranglijst
Update van de niveautabel van padel 2024