Britse tennisster Emma Raducanu krijgt advies van Billie Jean King

British Tennis Players, Emma Raducanu, Tennis Nieuws, WTA

Emma Raducanu heeft advies gekregen over hoe ze moet omgaan met kritiek van tennisicoon Billie Jean King, die beweert dat ‘Groot-Brittannië echt geluk heeft’ met de 2021 US Open-kampioen. Raducanu is momenteel niet actief nadat ze een operatie aan beide polsen en haar linkerenkel moest ondergaan. Het lijkt er echter op dat de 20-jarige weer aan het trainen is, aangezien Raducanu vorige week een cryptisch bericht op Twitter plaatste met de tekst: “Het was een goede dag” met een spons en een tennisbal-emoji.

Raducanu’s opkomst en recente uitdagingen

Emma Raducanu werd in de zomer van 2021 wereldberoemd als 18-jarige, na een succesvolle run naar de tweede week van Wimbledon als wildcard. Ze schokte vervolgens de wereld door als eerste qualifier in de geschiedenis een Grand Slam-titel te winnen toen ze de US Open-kroon veroverde. Sindsdien zijn de zaken echter niet helemaal volgens plan verlopen en Raducanu gaf in een recent interview toe dat ze soms wenste dat ze de US Open nooit had gewonnen.

Advies van Billie Jean King

Trailblazer en 39-voudig Grand Slam-kampioene Billie Jean King heeft de jonge Brit advies gegeven: “Ik weet gewoon dat het moeilijk voor haar is geworden, ik hoop alleen dat het goed met haar gaat, want het is moeilijk. Als je een professionele sporter wilt zijn, is het zwaar. Die dingen moet je leren en daarom zeg ik: trek het niet persoonlijk aan, want als je dat eenmaal hebt geleerd, ben je in orde. En als mensen je pesten op sociale media, moet je stoppen met kijken of een manier vinden om ermee om te gaan, dat is echt belangrijk. Maar ik hoop dat ze blijft spelen, ik hoop dat ze herstelt van haar blessures en terugkeert en het goed doet in het tennis, vooral op de US Open, omdat ze die nu heeft gewonnen en de manier waarop ze dat deed nog steeds geweldig is. Dus ik hoop dat ze blijft spelen.”

Billie Jean King prijst Raducanu’s communicatieve vaardigheden

Raducanu is vanwege haar afkomst meertalig en King heeft haar ‘geweldige’ communicatieve vaardigheden geprezen, en suggereerde dat Groot-Brittannië trots op haar moet zijn. “Ik herinner me dat ik haar de [US Open] trofee overhandigde en ze spreekt zo goed, ze is zo’n geweldige vertegenwoordiger. Ze spreekt vloeiend Mandarijns, ze spreekt waarschijnlijk ook Roemeens en Engels en de manier waarop ze praat is gewoon geweldig,” beweerde King. “Dus ik denk dat Groot-Brittannië echt geluk heeft met haar. En ik vind haar fantastisch.”

Onzekerheid rondom deelname aan US Open

Raducanu staat niet op de deelnemerslijst voor de US Open, dus het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat ze terug kan keren naar het toernooi dat ze twee jaar geleden heeft gewonnen.

Products You May Like

Articles You May Like

Andrey Rublev: Een Opmerkelijk Jaar Vol Successen en Uitdagingen
Teleurstelling voor Alayeto-zusjes in World Padel Tour Mexico Open
Opkomst van Bourg-en-Bresse – Franse Tennisspelers op zoek naar goede prestaties
Rafael Nadal en Carlos Alcaraz: Hoop op een Olympische droom in Parijs
Een teleurstellend verlies voor Novak Djokovic in de Davis Cup