Benjamin Tison: Efficiëntie en balcontrole zijn belangrijker dan stijl in paddle

Interviews, Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

In een recent interview deelde Benjamin Tison, een professionele padelspeler, inzichten in zijn speelstijl. Vaak bestempeld als een van de minst esthetische spelers op het circuit, gelooft Tison dat efficiëntie en balcontrole belangrijker zijn dan stijl. Hij erkent dat zijn stijl misschien niet visueel aantrekkelijk is, maar dat het voldoet aan mechanische principes en effectief is gebleken. Tison’s coaches, Pablo Ayma en Juan Alday, hebben nooit de noodzaak gevoeld om zijn spel te veranderen, wat verder aantoont dat de nadruk ligt op resultaten in plaats van esthetiek in de wereld van paddle.

Tison lichtte de gevolgen toe van de overname van de World Padel Tour (WPT) door Premier Padel/QSI. Met deze verandering tellen nu de drie beste resultaten van de WPT mee voor de FIP-ranking/Premier Padel. Deze verschuiving heeft Tison persoonlijk beïnvloed, omdat zijn beste twee jaar samenvielen met deze overgangsperiode. Desondanks accepteert hij het als een deel van het leven en blijft optimistisch over de toekomst van paddle. Ondanks dat Premier Padel nog niet winstgevend is, is Tison van mening dat de sport floreert en dat de organisatie strategische investeringen doet voor de lange termijn.

Conflict tussen Premier Padel en A1Padel

Tison uitte zijn mening over het conflict tussen Premier Padel en A1Padel-toernooien en stelt dat het niet haalbaar is om op dezelfde data te concurreren. Hoewel A1Padel opmerkelijke evenementen organiseert, gelooft hij dat Premier Padel natuurlijk meer deelnemers zal aantrekken vanwege zijn gevestigde reputatie. Tison hoopt op verzoening tussen de twee organisaties, maar erkent dat politiek vaak vooruitgang belemmert. Hij stelt dat politiek geen plaats heeft in de sport, maar erkent de realiteit van de situatie.

Sommige internetgebruikers hebben kritiek geuit op de afwezigheid van Franse spelers in de hoofdtrekking. Tison daarentegen neemt een ander perspectief aan en uit zijn dankbaarheid tegenover de Franse Tennisfederatie (FFT) voor het organiseren van het evenement. Ondanks spanningen met privéclubs erkent hij dat de fondsen die deze evenementen ondersteunen afkomstig zijn van tennis en dat de paddle-gemeenschap in Frankrijk internationaal gezien niet de slechtste is. Tison staat zelf wereldwijd in de top 60, wat getuigt van zijn vooruitgang in de afgelopen 7 jaar. Hij prijst ook Arnaud Di Pasquale, de evenementorganisator, ondanks mogelijke kritiek, en merkt het groeiende succes van het toernooi op, wat heeft geleid tot de toewijzing van extra plaatsen door de FFT.

Tison gaat kort in op het onderwerp van wildcards in toernooien, met name in de vrouwencategorie waar controverses minimaal zijn. Hij suggereert echter dat de beslissing met betrekking tot Max Moreau besproken kan worden, maar noemt het niet schandalig. Daarentegen gelooft Tison dat er een fout is gemaakt in het geval van Thomas Vanbauce en Dorian de Meyer, omdat zij hun plaats in het toernooi verdienden. Hij overweegt de mogelijkheid van assistent-coaches voor de teamcaptains van het Franse team om hun prestaties verder te verbeteren.

Groei van paddle

Tison herinnert iedereen eraan dat paddle een relatief jonge sport is en dringt er bij alle spelers en fans op aan om nederig te blijven. Het is door voortdurende groei en leren dat de sport zal gedijen in de komende jaren.

Products You May Like

Articles You May Like

Tennis Padel Cap d’Agde: Jaarlijks P1000 Hommes Toernooi
Clément Geens: Van Tennis tot Padel
Holger Rune herstart de samenwerking met Patrick Mouratoglou voor de derde keer
Alejandro Galan: De stijging van een padel talent
Jannik Sinner nadert Carlos Alcaraz in de ATP-ranglijst