ATP Tour announces changes to doubles tournaments

ATP, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Products You May Like

De ATP Tour heeft aangekondigd dat er enkele veranderingen zullen plaatsvinden bij dubbelspeltoernooien in de toekomst, die voor het eerst zullen worden uitgetest bij de aankomende Madrid Masters. Er werd bevestigd dat er gisteren enkele veranderingen zouden worden doorgevoerd om het dubbelspelcircuit te innoveren en ‘meer entertainmentwaarde toe te voegen’.

Enkele van de meer innovatieve aanpassingen zijn het verkorten van de serveerklok van 25 seconden naar 15 seconden na rally’s van minder dan vier slagen, en het toestaan van onbeperkte beweging van fans tijdens het spel.

Dubbelspel nummer 2 van de wereld, Matthew Ebden, lijkt ook aangemoedigd door deze veranderingen. Hij zei: “Dubbelspel heeft zoveel te bieden aan fans en de sfeer die het kan creëren, wanneer het op de juiste manier wordt gepresenteerd, is fenomenaal. Daarbij erkennen wij als spelers dat er meer moet worden gedaan om ons beste beentje voor te zetten.”

Deze veranderingen zullen voor het eerst worden toegepast bij de Madrid Open, waar het dubbelspeltoernooi zal beginnen op dinsdag 28 april, en zullen worden gebruikt bij geselecteerde evenementen gedurende het seizoen.

Products You May Like

Articles You May Like

Emma Raducanu bereikt eerste kwartfinale op gras bij Nottingham Open
Spannende wedstrijd voor Thomas Leygue en Aris Patiniotis in het Bordeaux Padel Tournament
Wendy Barsotti en Ana Fernandez De Osso verliezen in de eerste ronde van de kwalificaties
De comeback van Marta Marrero met Aranzazu Osoro
Bianca Andreescu: Een reis van Mentale Strijd naar Succes