ATP-ranglijsten bijgewerkt na Miami Open

ATP, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Products You May Like

De ATP-ranglijsten hebben weer een significante update gezien, nadat gebeurtenissen tijdens de Miami Open uiteindelijke kampioen Jannik Sinner hebben doen stijgen naar een nieuw carrièrehoogtepunt. Sinner versloeg Grigor Dimitrov in de finale in Miami en heeft als gevolg daarvan rivaal Carlos Alcaraz ingehaald voor de wereldranglijst no. 2. Dit heeft de 22-jarige de hoogst gerangschikte Italiaan in de ATP-singelhistorie gemaakt, na zijn succes op de Australian Open eerder dit jaar.

De voltooiing van de sunshine double ziet Fabian Marozsan als een van de topstijgers, nadat hij indruk blijft maken op het Masters 1000-niveau door zijn eerste kwartfinale in Miami te bereiken.
Tomas Machac bereikte ook zijn eerste Masters 1000 kwartfinale in Miami, met de Tsjech die zijn snelle opkomst in de ranglijsten voortzet.

Opvallende stijgers en dalers

Enkele van de andere significante stijgers deze week zijn Christopher O’Connell (+8 naar nr. 58), Thiago Seyboth Wild (+10 naar nr. 66), Pedro Martinez (+11 naar nr. 77), enz. Christopher Eubanks zakte negen plaatsen na zijn verlies in Miami.

Dit is de meest recente update van de top 20 geklasseerde ATP-spelers na de conclusie van de sunshine double:
1. Jannik Sinner – 3900 punten
2. Daniil Medvedev – 2550 punten
3. Alexander Zverev – 1835 punten

Belangrijke informatie over ATP-ranglijsten

ATP-ranglijsten volgen en rangschikken alle spelers op de tour gedurende een periode van 52 weken. Punten worden toegekend voor prestaties en de ranglijsten worden gebruikt om verschillende zaken te bepalen, zoals seedings op toernooien en wie zich kwalificeert voor de seizoenseindigende ATP Finals in Turijn. Verschillende punten worden toegekend voor de verschillende niveaus van toernooien op de ATP Tour.

Maak voor een volledige lijst van de ranglijsten een bezoek aan de officiële ATP-website.

Products You May Like

Articles You May Like

John McEnroe defends Novak Djokovic after Wimbledon crowd controversy
Analyse van Wimbledon 2024: Djokovic vs Alcaraz
Dylan Guichard en Bastien Blanqué beëindigen hun samenwerking
Het laatste duel voor Pablo Cardona en Javi Ruiz op het Malaga Premier Padel P1-toernooi
Novak Djokovic’s reis van knieoperatie naar Wimbledon halve finale