ATP Doubles Format Experiment op Madrid Open Genereert Gemengde Reacties

ATP, Tennis Nieuws

Products You May Like

De ATP doubles format die deze week wordt getest op de Madrid Open heeft behoorlijk wat controverse veroorzaakt binnen de tennisgemeenschap. De ATP Tour heeft onlangs een reeks veranderingen onthuld aan de doubles tour met als doel de ervaring voor fans, spelers en toernooien te verbeteren.

Een van de belangrijkste wijzigingen die discussie heeft opgewekt, is de verschuiving naar meer singles versus doubles actie, waarbij spelers kunnen deelnemen aan de doubles op basis van hun singles ranking.

De Madrid Masters implementeert deze week verschillende aanpassingen in een poging om de doubles wedstrijden te stroomlijnen en ze te presenteren als een spannendere vorm van tennis. Enkele van de veranderingen zijn onder andere:

– Spelers krijgen nu 15 seconden om zich voor te bereiden op hun volgende punt na rally’s van maximaal drie slagen, en 25 seconden voor rally’s van vier slagen of meer.
– Er zal geen tijd zijn voor een drankje of een zitpauze bij de eerste wissel van elke set.
– De wisseltijd tijdens de sets zal beperkt zijn tot 60 seconden na het einde van een game en 90 seconden tussen sets, waardoor de wedstrijd minimaal wordt verstoord.

Deze aanpassingen zijn ontworpen om het tempo van het spel te verhogen en de actie soepel te laten verlopen. Fans die het evenement bijwonen, hebben de vrijheid om zich vrij door de locatie te verplaatsen, met uitzondering van gebieden achter de baseline. Deze verandering heeft tot doel de ervaring ter plaatse te verbeteren en toeschouwers in staat te stellen de actie van dichtbij te volgen zonder belangrijke momenten te missen.

De ATP doubles format trial op de Madrid Open heeft een gemengde reactie opgeroepen van de tennisgemeenschap, waarbij sommigen de veranderingen toejuichen vanwege hun potentie om de wedstrijden dynamischer te maken, terwijl anderen ze bekritiseren omdat ze de integriteit van het spel zouden schaden. Alleen de tijd zal uitwijzen of deze aanpassingen succesvol zullen zijn in het bereiken van hun beoogde doel om de doubles toernooi-ervaring voor spelers en fans te verbeteren.

Products You May Like

Articles You May Like

Wendy Barsotti en Ana Fernandez De Osso verliezen in de eerste ronde van de kwalificaties
Opmerkelijke Overwinningen en Indrukwekkende Prestaties bij het Gironde Padel Toernooi
De discussie over P2 in de wereld van Padel
Spannende dag voor vrouwen bij Bordeaux Premier Padel P2
Emma Raducanu bereikt eerste kwartfinale op gras bij Nottingham Open