ASICS organiseert Mentale Gezondheidsinitiatief voor Roland Garros

Roland Garros, Tennis Nieuws

Products You May Like

Roland Garros komt snel dichterbij en de Japanse tennisschoenexperts ASICS hebben aangekondigd dat er een mentaal gezondheidsinitiatief zal plaatsvinden in de Franse hoofdstad. De meeste spelers weten al welke fysieke voordelen tennis kan bieden, maar ASICS heeft tot doel meer aandacht te besteden aan de mentale voordelen die lichaamsbeweging ook kan opleveren.

Eén op de vier mensen heeft te maken met geestelijke gezondheidsproblemen in Frankrijk, en uit een recente studie van YouGov blijkt dat 88% van de Parijzenaars erkent dat lichaamsbeweging hun geestelijk welzijn kan verbeteren. En dit is wat ASICS probeert te initiëren, met het ‘Rally voor de Geest’ pop-up tennis evenement dat plaats zal vinden in het centrum van Parijs op donderdag 23 mei. Deelnemers die zich aanmelden voor het evenement zullen welkom worden geheten op de Place de la République van 10.00 tot 20.00 uur, en zullen zelfs de kans krijgen om op de baan te stappen met ASICS-atleten, coaches en speciale gasten!

Dit maakt deel uit van de tweejarige samenwerking van ASICS met de Franse hoofdstad die in november vorig jaar werd aangekondigd, met het opzetten van gratis evenementen om hun lichamelijke activiteit en geestelijk welzijn te bevorderen. Marketingdirecteur van ASICS Frankrijk, Eddy Ferhi, heeft gesproken over waarom dit evenement zo’n belangrijke stap is in de samenwerking, “We zijn er trots op deze volgende stap te zetten in onze samenwerking met de stad Parijs in dit spannende sportjaar. ASICS werd 75 jaar geleden in Japan opgericht met het geloof dat sport en lichaamsbeweging een positief effect hebben voor het lichaam en de geest. En nu is ons doel relevanter dan ooit. We zijn dan ook trots om kampioenen te blijven van deze belangrijke boodschap die we zullen demonstreren met een leuke tennisdag op 23 mei met Rally voor de geest.” Gratis registratie is nu geopend voor de ‘Rally van de Geest’ in Parijs op de evenementenwebsite.

Products You May Like

Articles You May Like

De discussie over P2 in de wereld van Padel
Rafael Nadal en Carlos Alcaraz teamen op voor de Olympische Spelen in Parijs
Belangrijke bewegingen in de FIP-ranglijsten
Nieuwe Spelers Vertegenwoordigen Frankrijk bij het Europese Kampioenschap Padel 2024
Kwartfinales van het Premier Padel P2-toernooi in Betclic Bordeaux