Aryna Sabalenka op het punt om geschiedenis te schrijven in finale van de Australian Open

Australian Open, Tennis Nieuws, WTA

Products You May Like

Aryna Sabalenka staat op het punt om geschiedenis te schrijven, aangezien ze zich inspant om de eerste vrouw te worden die de titel van het vrouwen enkelspel van de Australian Open verdedigt sinds haar landgenote Victoria Azarenka in 2013. Echter, Qinwen Zheng, een eerste keer finalist in een grandslamtoernooi, staat haar in de weg. Sabalenka wilde wraak nemen voor de finale van de US Open en versloeg Coco Gauff in straight sets om opnieuw haar plek in de finale in Melbourne veilig te stellen. Ze schreef haar overwinning toe aan haar vermogen om gefocust te blijven, ongeacht de omstandigheden. Terugkijkend op haar vorige wedstrijd tegen Gauff gaf ze toe dat ze passief speelde en te veel in rally’s terechtkwam. Deze keer paste ze een andere strategie toe door meer approach shots te oefenen en vaker naar het net te gaan. Sabalenka gelooft dat deze verandering het verschil heeft gemaakt.

In de finale wacht Zheng, die als winnaar uit de strijd is gekomen in haar wedstrijd tegen kwalificatiespeler Dayana Yastremska. Zheng schrijft ook geschiedenis als de eerste Chinese speelster die een Grandslamfinale bereikt sinds Li Na in de Australian Open van 2014. Sabalenka erkent het potentieel van Zheng en beschouwt haar forehand als haar grootste wapen. Ze omschrijft Zheng als een vaardige speelster die goed beweegt op de baan, vecht voor elke punt en een opmerkelijk zware forehand heeft. Sabalenka en Zheng hebben elkaar eerder ontmoet, waarbij Sabalenka als winnaar uit de kwartfinales van de recente US Open kwam.

Terwijl Sabalenka de favoriet zal zijn voor de wedstrijd, aangezien ze tot nu toe geen enkele set heeft verloren tijdens haar titelverdediging, kan ze wellicht nog twijfels hebben door haar verlies in de finale van de US Open tegen Gauff. Aan de andere kant zal Zheng wellicht nerveus zijn voor de finale, maar als underdog heeft ze niets te verliezen, wat haar in staat stelt vrijuit te spelen. Alle ogen zullen gericht zijn op Sabalenka en Zheng terwijl ze strijden om de kroon van de Australian Open. Sabalenka’s zoektocht naar opeenvolgende titels en Zheng’s historische doorbraak beloven een boeiende ontmoeting. Terwijl de Wit-Russische geschiedenis wil schrijven, streeft Zheng ernaar om haar naam naast die van Li Na te graveren als een Grandslamkampioene. Het toneel is gezet en de finale zal bepalen wie de prestigieuze Australian Open-trofee van 2022 zal winnen.

Products You May Like

Articles You May Like

De comeback van Marta Marrero met Aranzazu Osoro
Fernando Belasteguin Op Weg Naar Mogelijke Overwinning in Gironde P2 Toernooi
Bastien Blanqué en Dylan Guichard schitteren in het tenniswereld
Resilience and Determination at Bordeaux Premier Padel P2
Spannende halve finales van het Bordeaux P2-toernooi