Angers Tennis Club: De Opkomst van Padel in de Regio

Interviews, Padel Nieuws, Padelclubs

In 1996 ontdekte Alexandre Soulié padel toen hij in Spanje was. Geïnspireerd door zijn ervaring, wilde hij een padelclub oprichten in Angers, Frankrijk. Door verschillende obstakels lukte het destijds niet om zijn plannen te verwezenlijken. Pas in 2015, toen de Franse Tennisfederatie padel in haar systeem opnam, kwam de mogelijkheid om een club op te richten weer ter sprake. Soulié greep deze kans aan en nam het padelproject over, wat uiteindelijk resulteerde in de oprichting van wat nu bekend staat als Angers Tennis Club.

Sinds de oprichting zet Angers Tennis Club zich in voor de promotie van de sport padel. Het beleid van de club richt zich op het introduceren van spelers in de sport en het bevorderen van een competitieve geest. Ze begonnen met het oprichten van een padelschool voor volwassenen en hebben de afgelopen twee jaar ook succesvol jonge spelers aangetrokken. Germain Carmé, de toegewijde padelinstructeur, speelt een cruciale rol in deze inspanning door het geven van lessen gedurende het hele jaar.

Toernooien en Gemeenschapsbetrokkenheid

De club heeft ook grote vooruitgang geboekt in het organiseren van toernooien, met ongeveer veertig evenementen per jaar. Deze toernooien zijn bedoeld voor spelers van verschillende niveaus, variërend van P100 tot P1000. Daarnaast zijn ook gemengde en +45 toernooien geïntroduceerd om verschillende doelgroepen te bedienen. Het is het vermelden waard dat Angers Tennis Club de eer had om het allereerste FIP-toernooi in Frankrijk te organiseren, wat de betekenis ervan als een belangrijke padelbestemming benadrukt.

Naast het promoten en organiseren van toernooien, speelt Angers Tennis Club een actieve rol in het ondersteunen van de padelgemeenschap als geheel. Ze werken samen met het Comité 49 en de Ligue des Pays de Loire en stellen hun faciliteiten beschikbaar voor federale demonstraties naar aanleiding van verzoeken. Deze betrokkenheid toont hun toewijding aan het bevorderen van een sterke en verbonden padelgemeenschap in de regio.

Dankzij de onwrikbare inzet en inspanningen van de club is het aantal leden de afgelopen jaren explosief gestegen. De club sloot het vorige seizoen af met een opmerkelijk aantal van 1100 leden, waarvan ongeveer 300 padelspelers. Dit is een verbazingwekkende prestatie gezien het feit dat ze slechts enkele jaren geleden minder dan 500 gelicentieerde leden hadden. De ongelooflijke groei getuigt van het succesvolle uitvoeren van hun sportbeleid voor zowel tennis als padel. De populariteit van padel in Angers blijkt verder uit de deelname van meer dan 1000 spelers aan hun toernooien gedurende het hele jaar, naast hun 300 gelicentieerde padelspelers.

Met het begin van het nieuwe seizoen blijft Angers Tennis Club zich inzetten om aan de verwachtingen van haar leden te voldoen. Ze plannen om hun succesvolle model te handhaven en tegelijkertijd ruimte te maken voor mogelijke uitbreiding. Met al ongeveer veertig geplande toernooien, inclusief de mogelijkheid om afdelings- of regionale fases te organiseren, belooft het padel-agenda een drukke te worden. Bovendien zal het eerste team van de club deelnemen aan de Franse Kampioenschappen en ze hebben het voornemen om zich in te schrijven voor toekomstige kampioenschappen om aan de vraag van de concurrentie te voldoen.

Samenwerking met Cupra Padel Point Tour

Vorig jaar had Angers Tennis Club een fortuinlijke ontmoeting met Melissa Martin van de Cupra Padel Point Tour. Hoewel ze destijds niet konden deelnemen, bleven ze in contact. Aangezien Cupra Angers een van de partners van de club is, voelde de samenwerking tussen de twee organisaties als een natuurlijke keuze. Deze samenwerking resulteerde in Angers Tennis Club als gastheer van een etappe van de Cupra Padel Point Tour eind augustus. Het evenement bleek een groot succes te zijn, waarbij zowel spelers als toeschouwers zeer tevreden waren met de ervaring. Soulié gebruikte de gelegenheid om zijn dankbaarheid te uiten aan de hele Cupra-organisatie voor hun uitzonderlijke werk, aangezien het nieuwe energie in de club injecteerde vlak voor het begin van het schooljaar. Hij sprak ook de wens uit om bij een eventuele toekomstige editie opnieuw het evenement te mogen organiseren en het succes van dit jaar te overtreffen.

De Toekomst van Angers Tennis Club

Angers Tennis Club heeft onmiskenbaar opmerkelijk succes behaald in het promoten en vestigen van padel als een populaire sport in de regio. Door hun toewijding om de sport te introduceren, toernooien te organiseren en de padelgemeenschap te ondersteunen, is het hen gelukt om een aanzienlijk aantal leden en spelers aan te trekken. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de club als ze hun succesvolle model blijven handhaven en nieuwe mogelijkheden voor groei verkennen.

Products You May Like

Articles You May Like

Historiese Barcelona Master Final bied spannende geleentheid vir spelers van World Padel Tour
FIP Rise of Bourg-en-Bresse: Een opmerkelijk padeltoernooi met een emotioneel verhaal
Rafael Nadal kondigt terugkeer aan naar ATP Tour
Een opmerkelijke transformatie in de Family Sport Center in Valencia
Rafael Nadal maakt opmerkelijke comeback op de Australian Open met behulp van zijn beschermde ranking