Andy Murray wint officieel zijn 200e Grand Slam-wedstrijd

Andy Murray, ATP, British Tennis Players, Tennis Nieuws, US Open

Andy Murray heeft officieel 200 Grand Slam-enkelspelwedstrijden gewonnen, na zijn succes in de eerste ronde van de US Open. Murray versloeg Corentin Moutet met 6-2 7-5 6-3 in een driesetsoverwinning van drie uur die allesbehalve eenvoudig was. De voormalige US Open-kampioen stond 5-3 achter in de tweede set en redde twee setpunten, voordat hij vier opeenvolgende games won om het uit handen van de Fransman te grissen. Murray reflecteerde op de overwinning na de wedstrijd: “Het was geweldig. Een geweldige sfeer tegen een van de meest bekwaamde spelers op de tour. Hij [Moutet] heeft zoveel manieren om je te ontregelen, hij is een uitzonderlijke speler en hij beweegt extreem goed en veroorzaakt altijd wat chaos. Ik hoop dat het vermakelijk was voor iedereen. Er waren leuke punten bij. Ik ben blij dat ik het in straight sets heb gewonnen, want de tweede set was erg spannend.”

Terwijl Murray zijn 200e overwinning behaalt op een grandslamtoernooi, hebben velen teruggeblikt op zijn eerste overwinning die kwam in een doorbraak op Wimbledon als een 18-jarige wildcard tegen de Zwitserse kwalificatiespeler George Bastl. Sinds die wedstrijd heeft de 36-jarige drie Grand Slam-titels, twee olympische gouden medailles en de ATP Finals gewonnen om aan het einde van het jaar nummer 1 te worden in 2016, naast vele andere prestaties. Murray was niet de enige Brit die succes had in de eerste ronde van de US Open, aangezien alle zes van zijn landgenoten ook in straight sets wonnen.

De nummer 37 speelt nu in de tweede ronde tegen Grigor Dimitrov, die een vijfsetgevecht tegen Alex Molcan overleefde en drie matchpoints redde. Het duo heeft 11 keer tegen elkaar gespeeld op de ATP-tour, waarbij Murray de onderlinge confrontaties leidt met 8-3, maar sinds de finale van Beijing in 2016 niet meer tegen elkaar uitkwam.

Om het nieuwe succes van Murray in historisch perspectief te plaatsen, wilden wij van Tennishead zien waar zijn prestatie staat in vergelijking met andere mannen.

1. Roger Federer (369)
2. Novak Djokovic (355)
3. Rafael Nadal (314)
4. Jimmy Connors (233)
5. Andre Agassi (224)
6. Ivan Lendl (222)
7. Roy Emerson (210)
8. Pete Sampras (203)
9. Andy Murray (200)
10. Stefan Edberg (178)

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray: Een pleidooi voor gelijkheid en duurzaamheid in het professionele tennis
Holger Rune herstart de samenwerking met Patrick Mouratoglou voor de derde keer
Preview van ATP en WTA Toernooien Wereldwijd
Andy Murray roept op tot meer aandacht voor Zuid-Amerikaanse klei tennis
Jannik Sinner nadert Carlos Alcaraz in de ATP-ranglijst