Andy Murray wint derde wedstrijd van het seizoen in Indian Wells

Andy Murray, ATP, British Tennis Players, Tennis Nieuws

Products You May Like

Andy Murray heeft zijn derde wedstrijd van het seizoen gewonnen in Indian Wells, waarbij de 36-jarige onthulde waar hij het meest blij mee was in de overwinning op David Goffin. Murray versloeg Goffin met 6-3 6-2, om zijn 100% score tegen de voormalige nummer 7 van de wereld voort te zetten. De Brit heeft alle acht ontmoetingen tegen Goffin gewonnen, inclusief het winnen van alle 17 sets tegen de Belg. Murray sprak over wat hij leuk vindt aan de onderlinge strijd, “Het is een wedstrijd waar ik door de jaren heen van heb genoten. We spelen een vergelijkbaar soort tennis, maar ik ben wat groter en kan misschien wat harder serveren en meer vrije punten scoren. Ik heb altijd vrij goed tegen hem gespeeld.”

Opslagprestaties

De voormalige nummer 1 bleef lovend over zijn eigen service, waarbij hij beweerde dat dit de beste was die hij ooit heeft geserveerd in al zijn 16 optredens op de Indian Wells Tennis Garden. “Voor mij was het de service,” antwoordde Murray toen hem werd gevraagd wat hem heeft geholpen de overwinning te behalen. “Dat maakt veel van de rest van mijn spel vrij. Wanneer je altijd moet vechten en punten moet verdienen op je eigen service, voel je meer druk, maar vandaag kreeg ik veel vrije punten van mijn service. Dat gaf me meer vrijheid in de returngames en ik kon goed slaan vanaf de achterkant van de baan, goed verdedigen wanneer dat moest.”

Toekomstige uitdagingen

Murray voegde eraan toe: “Dit is de beste service die ik hier heb geserveerd. Ik heb altijd moeite gehad met serveren, zeker de laatste 10 jaar of zo dat ik hier ben om wat voor reden dan ook. Het voelde vandaag veel beter.”

In de wedstrijd tegen Goffin sloeg Murray slechts vier aces, maar slaagde erin 85% van de punten op zijn eerste service te winnen. De wereldranglijst nr. 61 heeft onlangs gesuggereerd dat hij waarschijnlijk alleen zal blijven spelen tot deze zomer, en onthulde dat het ‘extreem moeilijk’ is om nu nog bij te blijven met de top spelers. “Ik zou graag nog 10, 15 jaar willen spelen, maar het is niet gemakkelijk met het lichaam,” legde Murray uit. “Om nu nog bij te blijven met deze jonge jongens is extreem moeilijk, maar zolang ik hier nog ben zal ik zo goed mogelijk concurreren en hopelijk nog meer van zulke prestaties neerzetten.”

Het zal niet gemakkelijker worden voor Murray, die nu de vijfde geplaatste Andrey Rublev in de tweede ronde zal spelen op vrijdag.

Binnen de baselijn… Het was een zeer indrukwekkende prestatie van Andy Murray, die lijkt wat vorm te vinden naarmate het seizoen vordert. Natuurlijk is de match-up met David Goffin in het voordeel van Murray, maar dat kan ook te maken hebben met het feit dat er nu een einddatum in zicht is voor zijn carrière, ook al is deze nog niet volledig bevestigd. Hopelijk kan Murray een vergelijkbaar niveau neerzetten tegen Andrey Rublev, en de Brit zal moeten als hij het competitief wil houden.

Products You May Like

Articles You May Like

Racket Sports in France: Padel, Padel, and Pickleball
Kwartfinales van het Premier Padel P2-toernooi in Betclic Bordeaux
Bianca Andreescu: Een reis van Mentale Strijd naar Succes
Maak een “par 4” op een lob in Padel: een zeldzame beweging
Player Absenteeism at Betclic Bordeaux Premier Padel P2 Tournament