Andy Murray verrast door nog steeds te kunnen concurreren met ‘beste spelers’

Andy Murray, ATP, British Tennis Players, Tennis Nieuws

Andy Murray heeft onthuld dat hij ‘soms’ verrast is dat hij kan concurreren met de ‘beste spelers’ op de ATP-tour, terwijl de voormalige nummer 1 zijn perspectief verandert na zijn nederlaag in de tweede ronde van Wimbledon. Murray heeft twee heupoperaties ondergaan en beweert dat zijn fysieke conditie een grote rol speelt in zijn mindset. “Ik ben soms verrast, omdat ik weet hoe moeilijk het fysiek voor me is. Dat mijn spel nog steeds kan opboksen tegen en concurreren met de beste spelers, ja, dat verbaast me.”

De laatste wedstrijd van de 36-jarige Murray was een vijfsetter tegen de vijfde geplaatste Stefanos Tsitsipas op Wimbledon. Murray was aanvankelijk zeer ’teleurgesteld’ door het resultaat, nadat hij met 2-1 in sets voor stond, maar lijkt nu een positievere draai te geven aan de nederlaag. “Het is moeilijk, omdat het uiteindelijk, naar mijn mening, in bepaalde wedstrijden of bepaalde periodes van het jaar makkelijker is om de resultaten niet te negeren maar er niet te veel nadruk op te leggen,” legde Murray uit. Hij vervolgde, “Maar als je meedoet aan de belangrijkste competities, zijn dat juist de wedstrijden waarin je goed wilt presteren en waarop je beoordeeld wordt. En op Wimbledon speelde ik nou niet echt een slechte wedstrijd tegen Tsitsipas. Dus als ik terugkijk op dat toernooi, ben ik teleurgesteld met het resultaat.”

“Maar er zijn nog steeds tekenen voor mij dat ik vanuit tennis perspectief nog steeds kan concurreren met en winnen van de beste spelers ter wereld, ook al heb ik die wedstrijd verloren. Als ik met 6-1 6-1 6-1 had verloren, slecht had gespeeld en comfortabel had verloren, gezien het punt in mijn carrière waar ik nu ben, zou ik misschien anders naar dingen gaan kijken.”

Terwijl Murray vooruitkijkt naar de hardcourt swing in de US Open, onthulde hij dat hij nog steeds constant op zoek is naar manieren om zichzelf te verbeteren in de latere stadia van zijn carrière. “Het spel blijft altijd evolueren, verbetert zich steeds en als speler moet je dat ook doen. En ik vind dat leuk. Het is een van de dingen die me motiveert – proberen beter te worden – of dat nu op de baan is of in de sportschool,” zei de drievoudig Grand Slam-winnaar. “Als ik zie dat mijn scores in de sportschool verbeteren of dat mijn snelheid iets beter wordt, of dat ik met een iets hoger percentage serveer of harder serveer, dan vind ik dat geweldig.”

Hij voegde eraan toe: “Dat is een van de geweldige dingen aan tennis, dat ligt eigenlijk aan mij en mijn team. Ik kan die veranderingen maken als ik dat wil, en als ik bereid ben om het werk ervoor te doen, en dat vind ik nog steeds leuk.”

Murray zal deze week terugkeren naar de wedstrijdbaan in Washington D.C., waarbij de nummer 44 een bye krijgt naar de tweede ronde voordat hij speelt tegen Brandon Nakashima of Alexander Vukic. Aangezien Murray, met een ranking van 44, een van de 32 geplaatste plekken op de US Open wil bemachtigen, wilden wij bij Tennishead graag zijn schema bekijken:

Week van 31 juli: Washington D.C. (ATP 500)
Week van 7 augustus: Toronto (ATP 1000)
Week van 14 augustus: Cincinnati (ATP 1000)
Week van 28 augustus: US Open (Grand Slam)

Products You May Like

Articles You May Like

Jamie Murray is bezorgd over de toekomst van dubbelspel in het tennis
The Most Common Injuries Among Amateur Padel Players
Daniil Medvedev kondigt de toevoeging van Gilles Simon aan aan zijn coachingteam
Iga Swiatek verslagen door qualifier Anna Kalinskaya in Dubai halve finales
Ivo Karlovic kondigt zijn pensioen aan