Andy Murray prijst Carlos Alcaraz na Wimbledonsucces

Andy Murray, ATP, British Tennis Players, Carlos Alcaraz, Tennis Nieuws

Andy Murray heeft onthuld wat hij zo geweldig vindt aan het kijken naar ’s werelds nummer 1, Carlos Alcaraz, terwijl de Brit de herinnering oproept aan de heren enkelspelfinale van Wimbledon in 2023. Alcaraz versloeg vorige maand Novak Djokovic in de finale van vijf sets, nadat Murray de laatste persoon was geweest die Djokovic op Centre Court had verslagen, terug in 2013. De drievoudig Grand Slam-kampioen prees het spel van de Spanjaard: “Het mooie aan het kijken naar hem [Alcaraz] is de vrijheid waarmee hij speelt, en een deel daarvan is denk ik jeugd. Ik hoop alleen dat hij dat niet verliest. Het enige wat ik graag zou willen zien is dat hij blijft spelen op de manier waarop hij speelt. De dropshots of serve-volley’s. Soms ziet het er een beetje kamikaze uit, maar hij handelt puur op instinct. En dat vind ik geweldig.”

Indrukwekkende finale

Murray werd daadwerkelijk gespot in het publiek bij SW19 terwijl hij de finale bekeek, en onthulde dat het de eerste keer was dat hij ‘sinds lange tijd’ een volledige wedstrijd vanuit de tribunes had gezien. “Ik vond dat de laatste paar sets echt goed waren. Het waren moeilijke omstandigheden die dag. Ik weet niet hoe goed het op tv te zien was, maar het waaide flink, al was het geen constante wind. Het was wisselvallig en er waren veel windstoten,” legde Murray uit. “De eerste paar sets waren naar mijn mening niet geweldig qua tennis. Maar ik vond dat er in de laatste paar sets, gezien de moeilijke omstandigheden, geweldig tennis te zien was. Ik heb echt genoten van de finale.” Hij vervolgde: “Ik heb er veel van geleerd en het had beide kanten op kunnen gaan. Novak kreeg zijn kans aan het begin van de vijfde set. Maar Alcaraz deed het ongelooflijk goed om vooral na de eerste set te winnen, omdat die erg snel was. Novak zag er geweldig uit, echt comfortabel. Hij heeft het echt goed gedaan om te winnen. Op het einde van de tweede set miste Novak een paar backhands op rij. Ik geloof dat het op setpoint was en daarna de punt direct daarna, wat misschien de zaken een beetje heeft veranderd. Het zou moeilijk zijn geweest om terug te komen van twee sets achter. Maar ja, het was een goede wedstrijd.”

Onderlinge confrontaties

Zowel Murray als Alcaraz komen deze week nog in actie op de Toronto Masters, na respectievelijke overwinningen op Max Purcell en Ben Shelton, en zullen later vandaag hun wedstrijden in de derde ronde spelen. Hoewel Murray erg complimenteus is over Alcaraz, wilde Tennishead graag terugkijken op hun twee ontmoetingen:

Murray vs Alcaraz: 1-1
Murray versloeg Alcaraz met 5-7 6-3 6-2 (Indian Wells 2021)
Alcaraz versloeg Murray met 6-3 6-3 (Wenen 2021)

Products You May Like

Articles You May Like

Carlos Alcaraz: Een Tegenslag bij de Rio Open
Holger Rune herstart de samenwerking met Patrick Mouratoglou voor de derde keer
The Most Common Injuries Among Amateur Padel Players
Tennis Padel Cap d’Agde: Jaarlijks P1000 Hommes Toernooi
Red Bull en Premier Padel kondigen een strategische samenwerking aan