Andy Murray bekritiseert Lacoste CEO Guibert Thierry’s social media post over Stefanos Tsitsipas

Andy Murray, ATP, Stefanos Tsitsipas, Tennis Nieuws

Andy Murray heeft zijn afkeuring geuit over een social media post van Lacoste CEO Guibert Thierry en noemt het “bizar” en is het niet eens met de beweringen die zijn gedaan. Thierry had gesuggereerd dat Stefanos Tsitsipas “oneerlijk gedrag” had vertoond tijdens de ATP Finals, wat niet in goede aarde viel bij Murray.

De Green Group van de ATP Finals werd onlangs afgerond, waarbij Jannik Sinner en Novak Djokovic zich plaatsten voor de halve finales in Turijn. De weg naar dit stadium verliep echter niet zonder hindernissen. Djokovic, wiens geblesseerde Tsitsipas werd vervangen door invaller Hubert Hurkacz, had Sinner nodig om Holger Rune te verslaan om zich te kwalificeren. Hoewel Sinner een sterke start had en de eerste set met 6-2 won, verloor hij uiteindelijk de beslissende set. Dit verzekerde Djokovic van zijn plaats in de halve finales van de ATP Finals voor de twaalfde keer.

Na het nieuws van Djokovic’s kwalificatie besloot Lacoste CEO Thierry een sneer uit te delen naar Tsitsipas in een social media post. Hij prees Sinner voor zijn overwinning en verklaarde: “Ondanks het oneerlijke gedrag van Tsitsipas liet hij aan iedereen zien waarom hij een toekomstige kampioen is en een authentiek persoon.” Het was deze opmerking die Murray’s aandacht trok en leidde tot zijn kritiek op Thierry.

Andy Murray gebruikte sociale media om zijn onenigheid uit te drukken over de opmerkingen van Thierry. Hij vond de post van de CEO vreemd en was het niet eens met het label “oneerlijk gedrag” dat aan Tsitsipas werd toegeschreven. Murray gelooft dat blessures inherent zijn aan sport en daarom niet als oneerlijk gedrag kunnen worden beschouwd. Zijn gebruik van emoticons voegde een vleugje nonchalance toe aan zijn reactie.

De ontknopingsfase van de ATP Finals

De knock-outfase van de ATP Finals begint op zaterdag, waarbij de winnaar van de Red Group het tegen Djokovic zal opnemen en de nummer twee Sinner zal tegenkomen. De Red Group wordt afgesloten met wedstrijden tussen Daniil Medvedev, die zich al heeft gekwalificeerd, en een wedstrijd tussen Carlos Alcaraz en Alexander Zverev om te bepalen wie zich als laatste plaatst.

De controverse rond Thierry’s social media post

Thierry’s opmerking impliceert schijnbaar dat Tsitsipas al geblesseerd was vóór de ATP Finals. Bijgevolg hadden Sinner en Rune een gemakkelijkere tegenstander dan Djokovic, die een volledig fitte en in vorm verkerende Hurkacz moest verslaan. Deze insinuatie zorgde voor verdere discussie en droeg bij aan de controverse rond Thierry’s social media post.

Andy Murray’s kritiek op de social media post van Lacoste CEO Guibert Thierry weerspiegelt zijn onenigheid met de beweringen over Stefanos Tsitsipas. De ATP Finals waren enerverend, met Djokovic en Sinner die zich plaatsten voor de halve finales. De komende wedstrijden in de Red Group zullen bepalen wie de laatste kanshebbers zijn. Thierry’s post heeft gesprekken op gang gebracht over het vermeende oneerlijke gedrag van Tsitsipas en het voordeel van het tegenkomen van een geblesseerde tegenstander. Naarmate het toernooi vordert, zal blijken hoe deze discussies van invloed zullen zijn op de perceptie van de spelers en hun prestaties.

Products You May Like

Articles You May Like

Rafael Nadal’s Kansen op Grand Slam Succes in 2024
Ondersteuning voor een Premium Tennistour van Taylor Fritz
Potentieel partnerschap tussen Belasteguin en Capra in 2024
Teleurstelling voor Alayeto-zusjes in World Padel Tour Mexico Open
4PADEL Bordeaux breidt uit met twee nieuwe banen