Amerikaanse kanshebbers bij de US Open 2023

Tennis Nieuws, US Open, WTA

Leeftijd: 29
Beste US Open: Kwartfinale (2022)

Jessica Pegula is een van die spelers waar je jezelf onbewust voor vindt juichen. Ze is een soort laatbloeier, en als dat het geval is, dan weet je dat ze hard heeft gewerkt, en dat is altijd sympathiek. Vervelend genoeg is ze een eeuwige kwartfinaliste in de Grand Slam-toernooien. Zes keer heeft ze dat stadium bereikt en zes keer heeft ze verloren. Haar statistieken geven echter duidelijk aan dat hardcourt haar favoriete ondergrond is, dus ze zal vertrouwen hebben om verder te komen bij de US Open.

Coco Gauff

Leeftijd: 19
Beste US Open: Kwartfinale (2022)

Er zijn verschillende dingen die je verbazen over Coco Gauff. Als je bedenkt hoelang het voelt dat ze al meedoet, is het opmerkelijk dat ze nog steeds een tiener is. Het is ook verrassend, zij het in mindere mate, dat ze nog nooit verder is gekomen dan de kwartfinales van de US Open in het enkelspel. Misschien wel het meest verrassende aan Coco Gauff is echter dat harde ondergronden haar zwakste terrein zijn, als je naar haar winstpercentage kijkt. Dat is iets wat ze graag wil rechtzetten, en er is geen betere plek om dat te doen dan in New York.

Leeftijd: 28
Beste US Open: Finale (2017)

Je kijkt soms naar Madison Keys en vraagt je af wat er had kunnen gebeuren. Ze heeft altijd leek te beschikken over alle vaardigheden die een tennisser nodig heeft om een dominante kracht te zijn in de WTA, maar om welke reden dan ook heeft ze moeite gehad om ze consistent samen te brengen. Als ze een goede reeks neerzet, voelt het vaak alsof het gaat gebeuren bij de US Open. Ze is een voormalig finaliste en halvefinaliste in New York, en drie van haar zeven carrièretitels zijn behaald op hardcourt, dus er zal stilletjes vertrouwen zijn in een diepe run dit jaar.

Leeftijd: 28
Beste US Open: Tweede ronde (2018, 2020)

Het is eerlijk om te zeggen dat Bernarda Pera waarschijnlijk nog steeds wacht op een significante impact op de WTA Tour, maar ze staat op dit moment zeker op het punt van een grote doorbraak. Ze heeft slechts twee carrièretitels op haar naam, maar beide zijn relatief recent behaald in 2022. Haar ranking stijgt ook en bereikte in juni van dit jaar een carrièrehoogte van 23. De volgende uitdaging voor Pera is om uit te vinden hoe ze indruk kan maken bij de Grand Slam-toernooien. Slechts drie keer is ze in haar hele carrière verder gekomen dan de tweede ronde, en nooit verder dan de vierde. Haar hardcourt-record is ook min of meer 50/50, dus het zou een grote verrassing zijn als dat genoeg blijkt te zijn om dit jaar invloed uit te oefenen op het Billie Jean King Tennis Center.

Leeftijd: 30
Beste US Open: Winnaar (2017)

Sloane Stephens is nog steeds de laatste Amerikaanse vrouw die de US Open heeft gewonnen, dus ze heeft geen introductie nodig. Haar overwinning in 2017, waarbij ze Madison Keys in de finale versloeg, maakte haar pas de tweede ongeplaatste vrouw die het toernooi won. Haar carrière is sindsdien echter gestagneerd en ze heeft niet de hoogtepunten bereikt die velen van haar verwachtten. Verrassend genoeg is Stephens sinds de US Open van 2019 niet meer voorbij de derde ronde van een hardcourt Grand Slam gekomen, en er is weinig in haar recente vorm om aan te geven dat het haar dit keer wel zal lukken. Maar je weet het maar nooit met Sloane Stephens…

Leeftijd: 22
Beste US Open: Eerste ronde (2021)

Alycia Parks is een van de meest veelbelovende opkomende talenten in het Amerikaanse vrouwentennis, en ze heeft haar ranking al een paar jaar consistent in opwaartse lijn weten te houden. Ze heeft al de top 50 bereikt en met een goede run op de US Open van dit jaar hoopt ze nog grotere hoogten te bereiken. Ze heeft dit jaar ook een hardcourt-titel gewonnen in Lyon, en ze is een speelster waar alle topseedingspelers in de eerste ronde graag vanaf willen blijven.

Danielle Collins

Leeftijd: 29
Beste US Open: Vierde ronde (2022)

Danielle Collins heeft altijd moeite gehad om zich te laten gelden bij de US Open, maar vorig jaar bereikte ze de finale van een hardcourt Grand Slam in Australië om te bewijzen dat ze een gevaar is voor iedereen in het New Yorkse speelschema. Collins’ palmares is verrassend mager als het gaat om titels. Ze heeft er slechts twee in haar carrière, één op hardcourt en één op gravel. Maar Iga Swiatek beweert dat er geen speelster op de WTA Tour is die harder slaat dan Danielle Collins, en dat is opmerkelijke lof.

Sofia Kenin

Leeftijd: 24
Beste US Open: Vierde ronde (2020)

Sofia Kenin is eigenlijk de laatste Amerikaanse vrouw die een Grand Slam heeft gewonnen, hoewel haar succes op de French Open van 2020 nu al heel lang geleden lijkt. Sindsdien is ze niet verder gekomen dan de vierde ronde van een Major en eindigde ze in 2022 op de 235e plaats van de wereldranglijst. Ze heeft enigszins een comeback gemaakt en staat weer in de top 100, maar ze lijkt nog ver verwijderd van haar oude vorm. Hardcourt is echter statistisch gezien haar beste ondergrond en vertegenwoordigt meer dan de helft van haar zeven carrièretitels, dus reken haar niet helemaal af.

Products You May Like

Articles You May Like

Onzekerheid rondom partnerschappen in het professionele padelcircuit
Rafael Nadal kondigt zijn terugkeer naar het tennis aan op het Brisbane International toernooi
De spannende strijd om de top van de wereld padel rankings
De ongeëvenaarde prestaties van Novak Djokovic in het tennis
Een opmerkelijke transformatie in de Family Sport Center in Valencia