Alles wat je moet weten over het Charleston Open toernooi

Tennis Nieuws, Tennis Tournaments, WTA

Products You May Like

Het seizoen op hardcourt loopt bijna ten einde, met de aandacht die zich zal richten op het iconische groene gravel tijdens het Charleston Open. Wij, bij Tennishead, hebben alle informatie die je moet weten over dit 51 jaar oude toernooi.

De hoofdtrekking van het Charleston Open begint op maandag 1 april, met als afsluiting de finales van zowel de enkelspel als dubbelspel op zondag 7 april. Dagsessies beginnen om 11 uur ’s ochtends lokale tijd, met avondsessies die om 6 uur ’s avonds starten. De kwalificatiewedstrijden vinden plaats in het weekend van Pasen (zaterdag 30 maart-zondag 31 maart).

Spelers en punten

Topseedings in het enkelspeltoernooi dit jaar zijn de Amerikaanse nr.2 Jessica Pegula en de verdedigende kampioen Ons Jabeur. Andere sterke spelers zoals Maria Sakkari, Elina Svitolina en Victoria Azarenka zijn ook aanwezig.

Het totale prijzengeld voor het Charleston Open dit jaar is $922,573, maar de verdeling hiervan is momenteel niet beschikbaar. Het meest succesvolle single’s speler bij het Charleston Open is Chris Evert, die tussen 1974 en 1985 maar liefst 8 keer de titel won.

Laatste jaar

Vorig jaar was de finale van het enkelspel een herhaling van de finale van 2022, waarbij Ons Jabeur wraak nam op Belinda Bencic in een rechtstreeks setoverwinning.

Products You May Like

Articles You May Like

Successful Inauguration of Padel 95 in Val-d’Oise
Spanning stijgt voor de Queen’s Club Kampioenschappen 2024
Rafael Nadal kondigt deelname aan aan het Barcelona Open
Coco Gauff streeft naar overwinning op Roland Garros
Andy Murray werkt aan herstel van enkelbandletsel