Ali Collombon: Reflecties op haar prestaties en partnerschappen tijdens de Cupra Padel Point Tour

Interviews, Padel Nieuws

Tijdens de Cupra Padel Point Tour heeft Ali Collombon, de nummer 1 van Frankrijk en momenteel gerangschikt op de 25e plaats in de World Padel Tour (WPT), gestreefd naar betere resultaten. In een recent interview uit Collombon haar hoop op verbeterde prestaties en blikt ze terug op haar eerdere toernooien. Collombon deelt haar teleurstelling over gemiste kansen in de eerdere toernooien. In het eerste evenement hadden zij en haar partner een veelbelovende start, bijna tot de kwartfinales. Echter, een geduchte wedstrijd tegen Tamara Icardo en Virginia Riera beëindigde hun reis. De wedstrijd waar ze het meest spijt van hadden, was de ontmoeting met de Alayeto-tweeling in Toulouse. Ondanks een sterke start slaagden Collombon en haar partner er niet in de overwinning binnen te halen. Terugkijkend op deze wedstrijden gelooft Collombon dat ze beter hadden kunnen presteren, vooral als ze de cruciale eerste set hadden gewonnen.

Uitdagingen tegen Gemma Triay en Martita Ortega

Tijdens het laatste toernooi stond Collombon tegenover Gemma Triay en Martita Ortega in de achtste ronde. Hoewel de wedstrijd als meer beheersbaar werd beschouwd dan vorige wedstrijden, bleek het een uitdagende strijd te zijn. Collombon erkent dat haar tegenstanders een dosis geluk hadden, met poorten die in hun voordeel vielen. Ondanks een veelbelovende start konden Collombon en haar partner hun momentum niet vasthouden, waardoor Triay en Ortega de overwinning konden grijpen. Collombon geeft toe dat wanneer haar tegenstanders op hun best spelen, ze haar overtreffen.

Vooruitkijkend erkent Collombon het toenemende niveau van moeilijkheid in wedstrijden tegen voorrondespelers. Ze erkent dat deze spelers arriveren met wedstrijdritme en vertrouwdheid met de toernooi-omstandigheden. Collombon en haar partner hopen op een overwinning om een kans te verdienen om nogmaals tegen Triay en Ortega te spelen in de tweede ronde, met de vastberadenheid om deze keer beter te presteren. Het veeleisende schema van toernooien laat weinig tijd over voor Collombon en haar partner om uitgebreid samen te trainen. Collombon gelooft echter dat samen trainen niet essentieel is voor succes. Ze benadrukt het belang van tactiek en verbetering van het spel, terwijl ze erkent welke waarde haar partner meebrengt door ervaring. Collombon ziet zichzelf bijdragen aan de samenwerking met haar stabiliteit en toewijding, met als doel haar prestaties te verhogen van de achtste naar hogere posities.

In tegenstelling tot verwachtingen beweert Collombon geen extra druk te voelen als ze samen met haar partner speelt. Ze stelt zelfverzekerd dat ze het vaardigheidsniveau heeft om met haar partner te concurreren. Collombon gelooft dat ze verschillende sterke punten meebrengen naar de samenwerking, waarbij haar fysieke kracht de vaardigheden van haar partner aanvult. Ze blijft optimistisch dat hun samenwerking positieve resultaten zal opleveren en haar verder zal brengen in de rankings. Terugkijkend op de beslissing van haar partner om met een andere speler te spelen, erkent Collombon de positieve invloed die het heeft gehad op het spel van haar teamgenoot. Door het verbeterde spel van haar partner ziet Collombon dat de verandering haar heeft laten opbloeien en meer vrij kan spelen. Ondanks eventuele aanvankelijke bedenkingen uit Collombon haar blijdschap voor het succes van haar partner met een nieuwe partner.

Onzekere relatie tussen WPT en Premier Padel

Collombon spreekt zich uit over de onzekere relatie tussen de WPT en Premier Padel. Ze hoopt op een overeenkomst tussen de twee organisaties, maar merkt op dat het afgelopen anderhalf jaar gekenmerkt is door snelle veranderingen en misverstanden. Ze blijft onzeker over de toekomst, met name met het aftreden van Ale Galan als president van de PPA, wat zorgen baart over de stabiliteit van het circuit.

De reflecties van Alix Collombon op haar prestaties en partnerschappen tijdens de Cupra Padel Point Tour tonen haar aspiraties voor verbetering. Ondanks de uitdagingen blijft Collombon toegewijd en vastbesloten om haar spel te verbeteren en hogere rankings te behalen. Met geloof in zichzelf en haar capaciteiten staat ze klaar om haar stempel te drukken op de wereld van padel. Terwijl de toekomst van het padelcircuit onzeker blijft, dienen Collombon’s veerkracht en streven naar succes als inspiratie voor aspirant-spelers die hun weg willen banen in de sport.

Products You May Like

Articles You May Like

Geniet van de Cinch Championships 2024 met Keith Prowse VIP-ervaringen
Preview van ATP en WTA Toernooien Wereldwijd
De opkomst van Padel op het eiland Reunion
Julien Seurin: Veranderingen in Partners en Ambities
Andy Murray wint historische 500e ATP-hardcourtwedstrijd