Alexandre Leruste: Een carrière in padel

Interviews, Padel Nieuws

Alexandre Leruste, momenteel op de 95e plek van de Franse spelers, deelde onlangs enkele interessante verhalen en reflecties over zijn carrière in padel. Een van zijn meest gekoesterde herinneringen is de kwartfinale van de Franse kampioenschappen drie jaar geleden. Hij herinnert zich deze ervaring met veel plezier samen met zijn vriend Matthieu Armagnac, waarbij hij de geweldige band die ze op het veld deelden benadrukt. Daarnaast kreeg Leruste de ongelooflijke kans om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap met Monaco, waar hij omringd was door professionele Spaanse spelers. De unieke ervaring om in een bubbel te zitten met deze spelers heeft een blijvende indruk op hem achtergelaten.

Voorkeur voor Rechtshandige Dubbelpartners

Als linkshandige speler zelf geeft Alexandre Leruste de voorkeur aan rechtshandige dubbelpartners, omdat dit een betere balans brengt in de teamdynamiek. Hoewel hij het gevoel en de grinta (passie en vastberadenheid) van Justin Lopes erkent, betreurt hij dat Lopes niet linkshandig is. Hij bewondert echter Matthieu Armagnac enorm vanwege zijn gekke oog en kracht, die bijdragen aan hun effectieve spel op het veld. Hij benadrukt ook de buitengewone vaardigheden van Mathieu Lapouge tijdens zijn topprestaties.

Uitdagingen en Plezier in Padel

Leruste erkent de uitdagingen waarmee competitieve spelers worden geconfronteerd die veel reizen voor toernooien, met name de verschillen in organisatie tussen de toernooien. Deze verschillen kunnen van invloed zijn op de algehele ervaring en eerlijkheid van de competitie. Hij uit ook zijn ontevredenheid over de classificatiewedstrijden, die in negen games worden gespeeld. Leruste gelooft dat ladderwedstrijden zich meer aan traditionele formats moeten houden, omdat het spelen van negen games een nadeel kan zijn. Deze kleine tegenslag valt op voor hem in een verder plezierige sport.

Een Vriendelijke en Vrolijke Sport

Een van de aspecten waar Alexandre Leruste het meest van houdt aan padel is de vriendelijke, leuke en speelse spirit ervan. Hij merkt de snelle vooruitgang op die de sport heeft geboekt en hoe eenvoudig het is voor nieuwkomers om te begrijpen en van te genieten. Als professionele speler beschouwt Leruste het als een voorrecht om zijn passie als carrière te kunnen nastreven. Hij blijft gepassioneerd over de sport en beweert dat hij er nooit genoeg van zal krijgen.

Post-Game Rituelen en Evoluerend Temperament

Leruste deelt inzichten in zijn post-wedstrijdroutine, waarbij hij onthult dat hij, als hij wint, vijf minuten neemt om zijn hoofd leeg te maken voordat hij geniet van een biertje na de wedstrijd. Daarnaast onthult hij een eigenaardige gewoonte die hij heeft ontwikkeld. Hij draagt altijd een specifiek paar geluksboxershorts naar toernooien. Hoewel hij niet kan verklaren waarom, gelooft hij dat deze boxershorts hem comfort bieden en positieve herinneringen oproepen. Over een ander onderwerp erkent Leruste dat hij meer kalm is geworden op het veld en zijn eerdere gewoonte om rackets te breken heeft afgezwakt. Hij benadrukt het belang van snel herstellen na momenten van frustratie.

Een Succesvolle Carrière in Padel

Alexandre Leruste’s reis als padelspeler is gevuld met gedenkwaardige ervaringen, betekenisvolle partnerschappen en persoonlijke eigenaardigheden die bijdragen aan zijn succes op en buiten het veld. Ondanks de uitdagingen en organisatorische verschillen in toernooien vindt Leruste troost in de vriendelijke en vreugdevolle aard van de sport. Met zijn post-wedstrijdroutines en geëvolueerd temperament blijft hij stappen zetten in zijn carrière en streeft hij er altijd naar om uit te blinken in de wereld van padel.

Products You May Like

Articles You May Like

Carlos Alcaraz: Een Tegenslag bij de Rio Open
Jamie Murray is bezorgd over de toekomst van dubbelspel in het tennis
The Most Common Injuries Among Amateur Padel Players
Frans spelers schitteren op Premier Padel toernooi in Riyadh
Preview van het Premier Padel-seizoen 2024