Alexander Zverev is vastbesloten om wraak te nemen op Rafael Nadal op Roland Garros

Alexander Zverev, ATP, Rafa Nadal, Roland Garros, Tennis Nieuws

Products You May Like

Alexander Zverev is op zoek naar wraak op Rafael Nadal op Roland Garros, en de broer van de Duitser lijkt er vertrouwen in te hebben dat hij dat zal kunnen doen. Zverev speelde voor het laatst tegen Nadal op het Parijse grandslamtoernooi in 2022 in de halve finale, waar hij een ernstige enkelblessure opliep in de latere stadia van de tweede set tie-break. Deze blessure hield Alexander Zverev de rest van het seizoen aan de kant, en zijn voormalige wereldranglijstbroer Mischa Zverev, die toen nummer 25 was, heeft de wedstrijd in de eerste ronde op Roland Garros dit jaar alvast voorgesteld.

“Enkele maanden uit de roulatie geweest. Rafael Nadal won destijds zijn laatste Franse Open. Nu spelen ze weer tegen elkaar in de eerste ronde, maar er is veel veranderd,” legde Mischa Zverev uit aan Eurosport. “Sascha [Alexander Zverev] is geplaatst en Rafa staat zelfs niet bij de top 100, wat al meer dan 20 jaar niet het geval is. Iedereen vraagt me: Mischa, hoe zal het uitpakken? Wat denk je?”

Ondanks dat Nadal een 14-voudig kampioen is op Roland Garros, lijkt Mischa Zverev erop te vertrouwen dat zijn broer slechts de derde speler in de geschiedenis zal worden die de Spanjaard op het Parijse grandslamtoernooi zal verslaan. “Ik heb altijd gezegd dat Sascha het toen had kunnen en moeten winnen. En hij zal het deze keer ook winnen, omdat Rafa een beetje langzamer is geworden en zijn conditie niet meer hetzelfde is,” beweerde Mischa. “De slagen kunnen hetzelfde zijn, maar de grote vraag is of hij ze over vijf sets kan spelen. Ik denk dat Zverev uiteindelijk zal winnen en ik hoop dat het in drie sets zal eindigen.”

Desondanks zal het een zeer zware wedstrijd worden – misschien niet qua spel, maar emotioneel, omdat het ook het allerlaatste duel van Rafael Nadal op Roland Garros zou kunnen zijn. “Het publiek zal niet echt kunnen beslissen of ze een geweldige wedstrijd willen zien of gewoon weer Rafa op de Philippe-Chatrier willen zien,” voegde hij eraan toe. Beiden zullen de wedstrijd ingaan met veel moed, met zenuwen, maar ook met het vreemde gevoel dat het tijdperk van Rafael Nadal wel eens ten einde zou kunnen komen op het rode gravel van Parijs.

Zverev en Nadal zullen elkaar ontmoeten in hun eerste ronde op Roland Garros op maandag. Bekijk Roland-Garros op Eurosport, Max en discovery+.
Binnen de baseline… Het is best een angstaanjagende gedachte dat het maandag mogelijk Rafael Nadal’s laatste wedstrijd op Roland Garros kan zijn, en hij zal er alles aan doen om te voorkomen dat dat het geval is. Het is begrijpelijk dat Mischa Zverev zijn broer wil steunen, maar het is misschien een kleine fout om zo zelfverzekerd te zijn tegen de beste gravelspeler in de geschiedenis, ondanks het feit dat Nadal niet meer de speler is die hij ooit was. Tijdens Roland Garros dit jaar zal het juridische proces van Alexander Zverev wegens huiselijk geweld plaatsvinden, maar de Duitser zal niet aanwezig hoeven te zijn.

Products You May Like

Articles You May Like

Kwartfinales van het Premier Padel P2-toernooi in Betclic Bordeaux
Onverwachte wending in het Italy Major Premier Padel-toernooi
Spanjaards-Argentijnse duo verrast op Betclic Bordeaux Premier Padel
Het Gras Court-seizoen van 2022
Resilience and Determination at Bordeaux Premier Padel P2