Alexander Zverev bedankt Carlos Alcaraz voor overwinning tegen Daniil Medvedev

Alexander Zverev, ATP, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Products You May Like

Alexander Zverev heeft zijn eerste overwinning van dit jaar op Daniil Medvedev behaald en schrijft deze overwinning toe aan niemand minder dan Carlos Alcaraz, met wie hij een privéronde golf heeft gespeeld. Zverev stond dit jaar al vier keer eerder tegenover Medvedev en verloor alle drie de wedstrijden voorafgaand aan hun recente confrontatie in Cincinnati. Eerdere ontmoetingen waren gekenmerkt door spanning, waarbij Zverev Medvedev zelfs “een van de meest oneerlijke spelers ter wereld” noemde na zijn nederlaag in Monte Carlo. Het lijkt er echter op dat de twee spelers sindsdien de strijdbijl hebben begraven, en Zverev kwam als winnaar uit de bus met een overwinning van 6-4, 5-7, 6-4 op de nummer 3 van de wereld in de derde ronde van het Masters 1000-toernooi.

Zverev onthulde dat de jonge Spaanse speler Carlos Alcaraz hem waardevol advies gaf over hoe hij tegen Medvedev moest spelen tijdens een golfwedstrijd in Toronto de vorige week. Hij verklaarde: “Tegen hem [Medvedev] is langzaam spelen geen slechte tactiek.” Zverev erkende dat hij begeleiding zocht bij Alcaraz en dit als behoorlijk nuttig ervoer. Hij voegde eraan toe: “Uiteindelijk deed ik wat ik moest doen. Ik heb er hard voor gevochten en ik ben blij dat ik hier zit als de winnaar. Hij geeft je absoluut niets. Je moet de wedstrijd zelf winnen. Dat is wat ik vandaag deed en daar ben ik tevreden mee. Ik heb dit jaar drie spannende wedstrijden verloren en ik ben blij dat ik eindelijk eentje heb gewonnen.” Alcaraz zelf heeft een positieve onderlinge score tegen Medvedev, met twee overwinningen tegen hem dit jaar.

Volgende ronde

Met zijn overwinning op Medvedev gaat Zverev door naar de kwartfinales in Cincinnati, waar hij het zal opnemen tegen Adrian Mannarino. Zverev heeft een perfecte score tegen Mannarino, waarbij hij hem in alle zeven eerdere ontmoetingen heeft verslagen. Deze overwinning zorgt voor een spannende wedstrijd voor Zverev, die zijn winnende reeks wil voortzetten.

Terwijl Zverev weer een overwinning toevoegt aan zijn naam in Cincinnati, is het de moeite waard om stil te staan bij zijn indrukwekkende toernooiwinstreeks die teruggaat tot 2021. Laten we een blik werpen op zijn opmerkelijke reis:
– 2021: Als derde geplaatst, kreeg Zverev een bye in de eerste ronde. Vervolgens versloeg hij Lloyd Harris in de tweede ronde met 7-6(3), 6-2. In de derde ronde versloeg hij comfortabel Guido Pella met 6-2, 6-3. Zverev zette zijn dominantie voort door Casper Ruud (8) met 6-1, 6-3 te verslaan in de kwartfinales. De halve finale bleek een hevige strijd tegen Stefanos Tsitsipas (2), waarbij Zverev uiteindelijk met 6-4, 3-6, 7-6(4) zegevierde. In de finale versloeg Zverev Andrey Rublev (4) met 6-2, 6-3 om de kampioenstitel te claimen.
– 2022: Helaas kon Zverev vanwege een enkelblessure niet deelnemen aan het toernooi.
– 2023: Zverev begon sterk aan zijn campagne door Grigor Dimitrov met 6-2, 6-2 te verslaan in de eerste ronde. Hij zette dit momentum voort in de tweede ronde door Yoshihito Nishioka met 7-5, 6-4 te verslaan.

Zverev’s toernooiwinstreeks getuigt van zijn vaardigheid, vastberadenheid en vermogen om onder druk te presteren. Terwijl hij verder gaat in Cincinnati, kijken tennisfans reikhalzend uit naar het vervolg van zijn succes.

Products You May Like

Articles You May Like

Paquito Navarro en Pablo Cardona: Een Nieuw Hoofdstuk in de Wereld van Padel
Vacature voor een ervaren padel coach bij South Padel
The Impact of Club Attendance on Padel Gamers: Insights from the Playtomic Report
Rafael Nadal’s onzekerheid over deelname aan de US Open
The Pacific Club Cup: CCP in Tahiti