Jannik Sinner: van anti-doping tests tot US Open titel

ATP, Jannik Sinner, Tennis Nieuws, US Open

Products You May Like

Jannik Sinner heeft in de US Open finale de thuisfavoriet Taylor Fritz verslagen met 6-3, 6-4, 7-5 en zijn winstreeks verlengd tot 11 wedstrijden. Hij werd daarmee de eerste mannelijke Italiaanse enkelspeler in de geschiedenis die de US Open titel heeft gewonnen. Sinner heeft dit jaar ook zijn eerste grandslamtitel behaald op de Australian Open.

Impact van de anti-doping tests

Kort na de overwinning op de US Open werd bekend dat Sinner twee anti-doping tests had gefaald na Indian Wells in maart. Hij werd vrijgesproken vanwege verontreiniging, maar de stilstand heeft zijn tol geëist op Sinner. Ondanks zijn overwinning in de US Open en het behouden van de nummer 1 positie op de ATP rankings, zit het schandaal nog steeds in zijn hoofd.

Terugkeer en toekomstplannen

Sinner heeft besloten om deze week niet Italië te vertegenwoordigen in de Davis Cup en zal terugkeren naar Beijing later deze maand om zijn titel te verdedigen. Hij heeft een comfortabele voorsprong van 4,105 punten behouden op de ATP rankings, aangezien zijn rivalen Djokovic en Alcaraz teleurstelden.

Jannik Sinner heeft niet alleen succesvol de druk van favoriet zijn voor de US Open titel opgevangen, maar ook de controverse rondom zijn anti-doping tests. Hij heeft mentaal stand gehouden en zijn heerschappij op hardcourt voortgezet.

Products You May Like