De Ervaring van de Zwitserse Padel Zussen: Lucy Rey en Gaëlle Rey

Interviews, Padel Nieuws

Products You May Like

De Zwitserse zussen Lucy Rey en Gaëlle Rey bogen zich deze vrijdagochtend bij FIP Rise of Bandol voor Jessica Ginier en Carla Toully. Ondanks een nederlaag konden de twee zussen een zeer goed niveau laten zien in de ontmoeting.

Na hun wedstrijd keerden ze terug naar de microfoon van Padel Magazine, over dit toernooi en hun reis. Ze namen ook de gelegenheid om de stand van zaken rond padel in hun land te bekijken, evenals hun ervaring onder de Zwitserse vlag tijdens de Europese Kampioenschappen en hun confrontatie met Spanje.

Gaëlle: “Het is prachtig om bij het water, in een haven, te spelen… het is echt een uitzonderlijke setting. Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld, we hebben niet teleurgesteld. We zijn blij ondanks de nederlaag. We hebben ze een beetje uitgedaagd. We wisten heel goed dat het heel, heel ingewikkeld zou worden en dat we zouden verliezen (lacht). Maar we hebben goed gevochten, denk ik, en we verlieten het veld trots op onszelf. En de gouden punt, eerlijk gezegd, is vaak een kwestie van geluk. Daarnaast is het waar dat we op die gouden punten fouten hebben gemaakt: ik miste een Smash die echt makkelijk was en Lucie een misser. Het is jammer dat we op dat moment zulke grote fouten hebben gemaakt.”

Gaëlle: “We begonnen samen met padel en daarna speelden we praktisch alle wedstrijden in Zwitserland altijd samen. We kennen elkaar vanbinnen en vanbuiten. Het is ook fijn om met iemand te spelen die je door en door kent… en daarbij zijn we zussen! (lacht)”

Lucy: Het niveau was erg hoog gedurende de hele competitie. En kunnen concurreren tegen zulke spelers was gewoon ongelooflijk. We hebben 39 minuten volgehouden, maar we hebben zo veel plezier gehad. Het is niet elke dag dat je op dit niveau kunt spelen en tegen zulke spelers. Het was echt een onvergetelijke ervaring voor ons.

Lucie: “We begonnen ongeveer vier jaar geleden, toen bepaalde gebieden wat meer begonnen te ontwikkelen. Het is altijd een beetje ingewikkeld om plekken te vinden om de banen te bouwen, en we moeten ook overdekte banen hebben omdat we vaker binnen spelen dan buiten.”

Gaëlle: “Het is waar dat de infrastructuur in Zwitserland erg gecompliceerd is. In Duitstalig Zwitserland zijn er veel meer banen, daar ontwikkelt het veel meer. Maar in Franstalig Zwitserland moeten we misschien tien overdekte banen hebben voor de hele regio. Dus de meerderheid van de spelers stopt met padel in de winter omdat er geen banen beschikbaar zijn.”

Lucie: “Het was geweldig. Er was ook een ongelooflijke ervaring met de hele openingsceremonie, en om te kunnen tussen de beste atleten te zijn. We hopen dat dit kan uitmonden in echte Olympische Spelen. Maar er moet nog wat werk worden verricht, maar het zou echt geweldig zijn.”

Lucie: “We zeggen geen nee (lacht). We zullen wel wat ouder zijn. Daarnaast zijn we niet de nummer één in Zwitserland. Er zijn Duitstalige Zwitserse vrouwen die op nummer één staan, wij zijn het 2e of 3e paar.”

Products You May Like

Articles You May Like

Korea Open: Een Spannende Ervaring voor Tennisfans
De Padel Expertise Cup: Een Nieuwe Golf van Netwerkgelegenheden