Cruel verlies voor Bastien Blanqué en Maxime Joris in FIP Rise Bandol

Padel Nieuws, Padel Toernooien

Products You May Like

Een wreed verlies voor Bastien Blanqué en Maxime Joris, die in twee sets werden verslagen door Marco Cassetta en Alvaro Montiel (TS1) tijdens de laatste halve finale van de dag FIP Rise Bandol. De Fransen, hoewel overtuigend op de baan, moesten uiteindelijk toegeven aan een van de favoriete koppels van het toernooi… en lieten daardoor de hoop op een finale verdwijnen.

Een nederlaag des te wreder aangezien de eerste set letterlijk werd gespeeld tot één punt tussen deze twee teams. Het duo Blanqué / Joris scoorde 35 punten… Cassetta / Montiel scoorde 36 punten. Dit setpunt werd gewonnen met 7/6 (5) terwijl er geen breekpunten waren toegekend in de eerste set. Een harde klap voor het Franse duo.

Desalniettemin kwamen Maxime en Bastien sterker terug op het veld, met een break die ze meteen wonnen. Ondanks een break, heroverden ze opnieuw de voorsprong. Echter, dankzij een sterk verdedigingsoptreden van Alvaro Montiel, die zelfs op de grond eindigde, werden de Fransen opnieuw ingehaald… voordat ze werden gebroken tijdens het laatste servicegame van deze wedstrijd… Eindstand: 7/6 (5) 6/4.

Alvaro Montiel en Marco Cassetta verdienen hiermee een plek in de finale van FIP Rise Bandol. Ze zullen het opnemen tegen de nummers twee in de ranglijst, Pol Hernandez Alvarez / Ramiro Valenzuela (TS2). De damesfinale zal om 10:00 uur in Bandol plaatsvinden, gevolgd door de herenfinale.