De uitdagingen van Padel groei in het Verenigd Koninkrijk

Padel Internationaal, Padel Nieuws

Products You May Like

De groei van Padel in het Verenigd Koninkrijk kan een aanzienlijke belemmering ondervinden in de vorm van exorbitante clubhuurprijzen. Een rapport van Playtomic, in samenwerking met PwC, benadrukte het verbijsterende verschil in gemiddelde clubhuurprijzen tussen Londen en Barcelona. In Londen betalen club-eigenaren gemiddeld €31.5/m²/maand, meer dan drie keer het bedrag dat in Barcelona wordt betaald, waar het gemiddelde op €10.1/m²/maand staat.

Deze hoge huurkosten worden onvermijdelijk doorberekend aan spelers in de vorm van hoge huurprijzen voor de rechtbank. Volgens het rapport is de gemiddelde prijs voor het huren van een Padelbaan in Londen €59/uur, aanzienlijk hoger dan de rest van het land en maar liefst 56% duurder dan in Barcelona. De hoge huurprijzen hebben rechtstreeks invloed op de betaalbaarheid voor spelers en kunnen potentieel nieuwe deelnemers ervan weerhouden de sport te gaan beoefenen.

De ongelijkheid in huurprijzen is een grote uitdaging voor de Padel industrie in het Verenigd Koninkrijk. Er bestaat een duidelijk verband tussen huurprijzen en bezettingsgraden van rechtbanken. In Barcelona zijn rechtbanken gemiddeld meer dan 8 uur per dag bezet, terwijl in Londen de gemiddelde bezettingsgraad slechts 6 uur is. De lagere bezettingsgraad in Londen kan worden toegeschreven aan de hoge huurprijzen, die de toegang voor spelers kunnen beperken en de algehele vraag naar Padel faciliteiten kunnen verminderen.

De uitdaging ligt in het vinden van een balans tussen het genereren van winst en het waarborgen van toegankelijkheid voor spelers. De impact van hoge huurprijzen is ook merkbaar in het gemiddelde maandelijkse inkomen van club-eigenaren. In Barcelona bedraagt het gemiddelde maandelijkse inkomen per vierkante meter €32,9, vergeleken met €53 in Londen. Echter, deze ogenschijnlijk hogere inkomsten in Londen worden tenietgedaan door de aanzienlijk hogere huurkosten.

De exorbitante clubhuurprijzen in het Verenigd Koninkrijk vormen een aanzienlijke uitdaging voor de groei en duurzaamheid van de Padel industrie. De opgeblazen kosten van het exploiteren van een club hebben direct invloed op spelers in de vorm van hoge huurprijzen voor rechtbanken, wat mogelijk de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de sport beperkt. Het vinden van een balans tussen winstgevendheid en betaalbaarheid zal van cruciaal belang zijn voor het toekomstige succes van Padel in het Verenigd Koninkrijk.

Products You May Like

Articles You May Like

De Padel Expertise Cup: Een Nieuwe Golf van Netwerkgelegenheden